Skogn Forum skal være et organ som står opp for bygda, tar initiativ, promoterer, forsvarer og samler skogningene til felles innsats for bygdas beste, heter det i en pressemelding fra den nye foreningen.

Forumet ble stiftet på et møte forrige uke, med et styre som i tillegg til Rønningen består av Renate Bakken (nestleder), Bodil Oust (sekretær), Steinar Mikalsen (kasserer), Lars Waade (styremedlem). Varamedlemmer er Grete Helene Toremo og Trond Knudsen.

Et bedre sted å bo

– Det har skjedd mye positivt i Skogn de siste fem årene. Flere bedrifter har hatt en fin utvikling. Det er også et rikt lag- og foreningsliv i Skogn, og noe av ideen med å etablere en ny interesseforening, er å styrke samarbeidet mellom de ulike aktørene for å gjøre Skogn til et enda bedre sted å bo, og legge grunnlag for en god næringsutvikling. Skogn Rotaryklubb har vært en viktig aktør i prosessen frem til etableringen av Skogn Forum, skriver interesseforeningen om bakgrunnen for nyetableringen.

Foreningen er et samarbeidsforum som skal fremme trivsel, bolyst og utvikling. Den skal også bidra til at næringsaktører opplever det attraktivt å drive og utvikle næringsvirksomhet i Skogn.

Framtidsrettet

– Skogn Forum skal søke konstruktivt samarbeid med lokale politikere samt organisasjoner som favner Skogn i et bredt perspektiv. Det skal arbeides for et fremtidsrettet, offensivt, raust og inkluderende lokalmiljø. Foreningens arbeid skal skje gjennom samarbeid om felles tiltak eller gjennom støtte av/ oppslutning om tiltak som er planlagt og gjennomføres av medlemmer i forumet. Foreningen skal hvert år ha en mål- og strategidebatt i et medlemsmøte i forkant av årsmøtet, utdyper Trond Knudsen i pressemeldingen.

Fem års pause

Skogn har også tidligere hatt en interesseforening for næringsdrivende, «Serviceforeningen i Skogn» som ble etablert i første halvdel av 1980-tallet. Aktiviteten i denne foreningen ebbet ut etter hvert som en del sentrale bedrifter avviklet sin virksomhet. Det førte til at foreningen ble lagt ned for nøyaktig fem år siden.

Nå er det imidlertid nye tider. Skogn Forum gjennomfører sitt første møte 2. mai. Her vil det legges planer og prioriterte oppgaver for tiden framover.