– I år vil maiblomsten ha samme fargedrakt som i årene fra 1979 til 1981. Derfor bør mange få en god «retro-følelse» fra den gang de aller fleste hadde en slik i fronten på bilen sin.

Annikken Kjær Haraldsen er leder av Levangers unge sanitetsforeningen. Nå er hun og de andre driftige sanitetsforeningene i Levanger i startgropa for sin årvisse aksjon.

Borte i flere år

– Hvor ble det av maiblomsten, spurte Adressa i 2007.

Bilblomsten var faktisk borte i flere år, før sanitetskvinnene tok den tilbake i «sortimentet» fjor.

Det er nok derfor mange som i år vil nikke gjenkjennende til blomsten som prydet bilene i mai måned, og sikkert litt inn i sommermånedene også.

I år er det sanitetsforeningen i Åsen, Frol og Skogn som selger bilblomst, maiblomstnål og krans.

Øke lesegleden

Sanitetskvinnene har solgt maiblomsten siden 1909, og har gjennom dette skaffet over 200 millioner kroner til inntekt for folkehelsen.

De siste årene har inntektene gått til arbeid for barn og unge – både nasjonalt og lokalt.

5. mai arrangeres det for øvrig lesestund for barn i regi av sanitetskvinnene landet over. Da er målet å sette en unik leserrekord.

Håper mange vil ha

Gunn Mary Andersen i Frol sanitetsforening kan i tillegg til salg av maiblomster friste med loddsalg på spekeskinke og flatbrød.

- Vi får håpe at folk ønsker å ønske våren velkommen med en maiblomst eller to, er oppfordringen fra de samfunnsbevisste sanitetskvinnene i Levanger.

Så får vi se i gatebildet om det kan bli god, gammeldags 80-tallsstemning der også!