Da kunne hun avsløre at hun er i ferd med å flytte både seg selv, mannen og virksomheten til Verdal.

– 1. juni er vi på plass i VIP-senteret. Vi skal leie et 300 kvadratmeter stort lokale, sa Linda Melby til Innherred.

Da lokalavisa pratet litt nærmere med henne fredag ettermiddag satt hun på Flytoget. Etter ei natt i hovedstaden gikk turen til Kina på messe i løpet av lørdagen.

Hjem til sønnen

Datteren Charlotte Melby er en av de som jobber på Oslo-kontoret til bedriften, mens sønnen og fotballspilleren Alexander Rahming har bodd i Verdal og gått videregående her. Og det er særlig etter at barna flyttet hjemmefra at hjemlengselen har presset på for mamma Linda.

– Det ble så stille. Værøy er dessuten så langt unna alt. Vi har riktignok landets eneste faste helikopterrute til Bodø, men med båt er det seks timer og ofte urolig sjø, sier Melby.

Etter to års overtalelse fikk hun også mannen Morten Tindslett (45) med på flytteplanene. Så nå har de kjøpt hus i Vinne, og satser på å videreutvikle bedriften fra VIP-senteret.

Utvider litt

– Morten skal jobbe fast når vi kommer dit, etter å ha vært mest ettermiddags- og helgehjelp på Værøy. Vi skal også utvide med halvannet årsverk i Oslo. Vi kunne satset enda større, men jeg tror det er riktig å ikke gape over for mye på en gang.

Utviklingen siden oppstarten i nord tyder på at det er tatt mange riktige avgjørelser til nå.