Møtet, som går under tittelen «Fri hasj?», foregår i aulaen på Levanger ungdomsskole.

Innleder Hans Petter Martinsen har en fortid som rusmisbruker og torpedo, men har de siste årene reist landet rundt for å fortelle om livet sitt og advare ungdom mot rus.

Hans Petter Martinsen har blitt foredragsholder, og skal innlede før debatten i Levanger. Foto: Hans Petter Martinsens offisielle nettside.

Etter foredraget til Martinsen blir det paneldebatt, som leder i Levanger KrF Nina Egenæs Groven har store forventninger til.

–Vi vet at de som sitter i panelet kan ha ganske ulike meninger rundt blant annet dette med avkriminalisering av cannabis, så vi håper og tror at det blir en god og spennnende debatt, sier Egenæs Groven.

Fem i panelet

Avdelingsoverlege ved Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) i Levanger, Jan Egil Wold, skal være med i panelet. Det samme skal etterforskningsleder Tor Klevmo, Knut Øye Brandsås i Foreningen Tryggere ruspolitikk, Ingrid Andresen i Unge Venstre og Kari Eline Egenæs Groven i KrFU.

Etter paneldebatten åpnes det også for innspill og spørsmål fra salen. Egenæs Groven håper mange tar turen på ettermiddag 1. mai, både ungdom og voksne.

–Dette er jo et veldig aktuelt tema. Vi mener 1. mai er en god dag til å belyse ulike samfunnstema, og vi i Levanger KrF har også tidligere benyttet denne dagen til dette, sier hun.