Torsdag reiste elevbedriften «Folkets kafé» fra Verdal videregående skole til Lillestrøm. Her arrangeres NM for ungdomsbedrifter. 83 bedrifter deltar og Norges beste ungdomsbedrift 2018 skal representere Norge på EM for ungdomsbedrifter i Beograd i juli.

Fleksibel kafé

Slik beskriver ungdommene fra Verdal sin bedrift: «Folkets Kafé UB sin forretningside er en fleksibel kafé som skal forebygge ensomhet og skape trygghet hos store og små. Dette gjør de ved å gjennomføre ulike «kafeer» for å kunne samle mennesker som føler seg ensom og tilbyr servering, godt humør og god stemning.»

Bygger bro

Ifølge daglig leder Frank Nordbeck i Ungt Entreprenørskap Trøndelag er elevbedrift en mulighet til å bygge bro mellom skole og fremtidens næringsliv.

- Gjennom Ungdomsbedrift får elevene praktisk erfaring i samarbeid med næringslivet, og for mange er dette det første møtet med arbeidslivet. Bedriftene får møte neste generasjon medarbeidere og utfordre ungdom på oppgaver og problemstillinger de vil møte i fremtiden, mener Norbeck.