Det er Innherred i samarbeid med MidtEvent som står bak turen, med tre fulle busser fra Verdal, cruise fra Oslo til København og det som kalles en unik lygarstuinn på Strøget.

Under navnet Godt å fårrå blir det arrangert et helt eget trøndercruise til den danske hovedstaden København fra 27. til 29. april med to kvelder med trøndersk musikk på bøljan blå. Velkjente artister som Sjuende far i huset, Vømmølgutan, P.A. Røstads orkester og Kalle Garli står på plakaten sammen med Marit Jørpeland, Kalle Garli og Arnstein Langåssve og Jostein Grande.

Sammen skal de sørge for trøndersk, storslått underholdning for de i overkant av 200 reisende på Trøndercruiset i helgen.

Egen lygarstuinn

De fire sistnevnte skal stå for lygarstuinna i København, hvor Kalle Garli utfordres av Jostein Grande og Marit Jørpeland til å levere de beste historiene, mens Arnstein Langåssve har fått rollen som oppildner og ordstyrer. I tillegg skal Bård Bratli og Petter Andreas Røstad levere musikalske innslag under stunden.

Den humorfylte stunden blir et høydepunkt under de seks timene som står til disposisjon i København før returen til Norge og til slutt Trøndelag.

At konseptet har slått an, er det liten tvil om. Allerede i februar hadde nesten 100 personer meldt seg på turen.

– Vi er totalt 208 reisende på cruiset, noe som er godt over målet vi satte oss. Flertallet er Innherred-lesere og trøndere, og vi kjører tre fulle busser fra Verdal stasjon i sekstiden på morgenen fredag, sier Jostein Grande fornøyd om det som blir MidtEvents første avreise som reisearrangør.

Det betyr at cruiset er utsolgt, og ivrige reisende er klare for musikk og mye moro.

– Det meldes godt vær og kjempegod stemning, så dette blir veldig bra, sier Grande. Dermed er programmet de har sydd sammen laget for å sikre en helg med mye latter og kos, for å bygge opp under Godt å fårrå-navnet.

Planlegger flere turer

Med utsolgt reise og god stemning er det også duket for lignende Trøndercruise-oppfølgere både i 2019 og 2020, dersom alt går som planlagt.

– Vi ser også at deltakerne spenner fra 21 til 88 år, så vi har deltakere av alle valører med oss på turen. Det betyr at vi treffer bredt med konseptet vårt, sier Grande fornøyd.

Med helgens utfart under beltet, vil også flere turer bli planlagt for Innherreds lesere i tiden.