Slik finner du hit:

Kjør Jamtlandsvegen og ta av ved Levringen gård mot Tromsdal. Etter cirka 1 kilometer er det en romslig parkeringsplass (rett etter bru over Trongdøla), som ble laget av Verdalskalk og Verdalsbruket i 2016.

Følg fin bred sti. Denne går helt frem til kanonstillingene ved toppunktet. Framkommelig med barnevogn.

Hvorfor ta turen til Bergugleberget:

Dette er en lettgått tur som passer for liten og stor. Fin rasteplass på toppunktet, om man vil nyte dagens lunsj ute.

Kanonstillingen på Bergugleberget er et krigsminnemerke. Bergugleberget var en del av De værdalske befestninger og ble bygget etter 1905. Oppstillingsplass for seks kanoner. Stillingen var også bemannet under første verdenskrig.

Enten man er interessert i å nyte vakker natur eller friske opp historiekunnskapene, så er dette en topp som virkelig fortjener mange besøk.

På vei til Bergugleberget kan man ta en avstikker opp på Skogrøveren og nyte ekstra fin utsikt. Kan også kombineres med andre turer i Tromsdalen og omegn, for eksempel Ramsåsen, Hanekammen, Helloporten, Bjørkvatnet - om man vil bruke hele dagen på tur.

Godt å våttå om Bergugleberget

260 m. o. h.

3 kilometer tur/retur.

For noen bedre kjent som Bergyl'n. Navnet kommer antagelig fra den lokale benevnelsen på Hubroen, «bergyl». På svensk kalles hubroen «Berguv» – og her er det ikke langt over til Sverige.

Bergugleberget er en av årets Ti på Topp-poster i Verdal. Denne kjenner kanskje mange fra tidligere år, samt at den også er en av de 40 Kjentmannspostene i Verdal.

Et populært utfluktsmål for hele familien.

Trekning i trimbok hvert år ca 1. mai. Ca 4.000 besøk sist år.

Det blir åpning av årets Ti på Topp-sesong nettopp her, med fellestur den 10. mai klokka 14.00 fra parkering.