Politiet: – Dette liker vi

– Har blitt en snakkis, og det er topp, synes lensmann Knut Olav Røstad.

Paintball er en av de mange aktivitetene på Statement. Her fra noen år tilbake. 

Nyheter

I en uttalelse til lokalavisa konstaterer lensmannen at holdningsarbeid er noe mange arbeider med til daglig på skolen og i fritida til ungdommene.

– Dette er hverdagen vår, og en stabil forebygging mot rus og andre utfordringer ungdommene står overfor, sier Røstad.

Strålende fornøyd med å være «hovedsponsor»

Kanskje stikker vi oss en tur til Sul for å se det hele på nært hold, sier Rolf Næss i Lions-klubben i Verdal.

Nå gjør han det klart at politiet støtter Statement i Verdal, det rusfrie alternativet den 16. mai.

– Det er en positiv happening, et krydder og en snakkis blant ungdom, foreldre og andre innbyggere i Verdal. Det er god PR for Verdal utad, og viser at kommunen er villig til å satse på ungdommene sine, sier Knut Olav Røstad.

Gode tilbakemeldinger i ti år

Han mener arrangementet viser at kommunen har svært mange som arbeider med ungdom, som både kan jobbe tverrfaglig, på tvers av virksomhetsområder og som virkelig vil gjøre noe for ungdommene.

Statement arrangeres i 2018 for ellevte gang, og lensmannen er ikke i tvil om at det dekker et behov i kommunen.

– Alle de positive erfaringene og tilbakemeldingene helt fra 2008 frem til i fjor, viser det. Målet videre blir å stadig forbedre arrangementet, og friste flest mulig. Også de eldste på ungdomsskolen - til å velge Statement, fastslår han.

Scooter-trekning

Statement 2018 starter klokken 19.00 med bussavganger fra Verdal videregående skole og Vuku oppvekstsenter en halv time før. Politiet lover å stikke innom også i år.

– Vi har deltatt på disse arrangementet med å sende en patrulje dit, vi har deltatt på aktiviteter og ordnet med trekning av en scooter, der vinneren må blåse i alkometer og være rusfri før gevinsten utleveres. Vi ønsker lykke til med arrangementet, sier Røstad, og lover scootertrekning i kvart over tolv-tida på natta.