- Ta med kleenex og godt med klær

Billettene til Verdalsoratoriet går unna.

Rundt 300 personer står på scenen når Verdalsoratoriet vises for sjette gang.   Foto: Kristin Heggdal

Nyheter

Rundt 1200 personer har så langt sikret seg plass når det musikalske verket settes opp for sjette gang i Borggården på Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Verdalsoratoriet er allerede sett av over 20.000 og har tradisjonen tro premiere den 18. mai klokken 23.00, altså mot den natten da det for 125 år siden gikk et skjebnesvangert leirras i Verdal. Videre er det forestillinger 19. og 20. mai.

- Vi har totalt 2000 billetter til forestillingene. Så langt er det solgt 600 på fredag, 300 på lørdag og 300 til søndag, sier produksjonsleder Jan Juberg til Innherred.

- Blir bortimot fulle hus

Den tragiske ulykken som tok 116 liv og førte til enorme ødeleggelser er det største kjente leirraset som har gått i Norge i nyere tid, og i Borggården formidles dette gjennom ord og musikk. I år er det to korps og fire kor som deltar. I tillegg er det over 60 barn som skal bidra til å skape både kveldsstemning, uhygge og glede. Barnekoret er et samarbeid mellom Foreningen Verdalsoratoriet og kulturskolen i Verdal.

- Det er et mye større ensemble enn forrige forestilling, så jeg vil absolutt oppfordre folk til å komme. Det begynner å bli fullt på fredag, men vi har 600 plasser ledig på lørdag og søndag. Det er nok mange som er litt avventende i forhold til været, men vi regner med at det blir bortimot fulle hus. Så nå må folk bare hive seg rundt og bestille, sier Juberg.

Foreningen Verdalsoratoriet prøver i år å få den yngre garde med i større grad, ved at alle elever fra femte til tiende trinn i kommunen får billett til en rimeligere pris. Dette under forutsetning av at skolene legger verdalsraset inn i undervisningen sin.

- Fra de klassene som har hatt raset i undervisningen vet vi at det kommer mange. Men vi har ikke helt oversikt før den dagen forestillingen er, sier han.

- Trøkk

Det er Hans Rotmo som har skrevet teksten og Asgeir Skrove har laget musikken til oratoriet. Forestillingen ble laget i forbindelse med 100-årsmarkeringen for raset i 1993. Årets resitatører, som skal fortelle historien om det skjebnesvangre rasnatta, er skuespillerne Tore B. Granås og Hanne Skille Reitan. Forrige uke var alle de involverte samlet til en felles øvelse.

- Det var en veldig bra gjennomgang. Man merker at barnekoret er svært i år, det er virkelig trøkk der de står. De som skal se forestillingen bør ta med kleenex og godt med klær!, sier Juberg.