- Vi er ganske lei oss akkurat nå. Det er veldig kjipt at dette har skjedd. Fronten på teltet er helt brent opp. Noen sofaer og stoler er også ødelagt, sier russepresident Barbro Sand til Innherred.

Hun og flere andre russ var samlet på Moan for å spille volleyball da de fikk vite gjennom avisa at det var brann i russeteltet deres på Staupshaugen.

- Vi sprang oppover alle sammen da vi hørte det, sier hun.

- Veldig kjipt

Da russen kom til stedet var brannen slukket. Det var kun røyk i området. De fikk derimot et trist syn som la en demper på russefeiringa.

- Campen har vært stengt både i går og i dag av hensyn til naboene, så det har ikke vært russ på området. Vi aner ikke hva som har skjedd, sier Sand.

Tror dere at noen har tent på?

- Jeg vet ikke hva jeg skal tro, men vi ser egentlig ingen andre grunner, for det har ikke vært noen i nærheten. Politiet spurte oss om det var noen elektriske gjenstander i teltet, men alt er låst vekk et annet sted.

- Det er utrolig dumt hvis noen har gjort det med vilje. Vi har lagt ned mye arbeid, tid og penger i denne campen. Det er veldig kjipt at dette skjedde nå, sier hun.

Dette var ikke et trivelig syn for russen i Levanger. Foto: Leif Arne Holme

Gledet seg til å være på campen

Russecampen skal etter planen være åpen igjen i morgen, men for å få til det må russen ha en skikkelig dugnad.

- Vi hadde gledet oss til å dra tilbake dit i morgen. Nå må vi bruke mye tid på å prøve å ordne opp her. Jeg skal snakke med russen som er her nå og se hva vi får til i kveld. Det blir eventuelt å bære bort det som er brannskadet.

- Vi må også hit i morgen og ha dugnad og fikse det som kan fikses. Forhåpentligvis får vi brukt campen i morgen kveld, sier Sand.

Sand forteller at det ikke var noen verdisaker inne i teltet annet enn sofaer, bord, noen gjenglemte klær og muligens et par russeluer.