Morgenrapport tirsdag 15. mai

Fikk skriftlig pålegg for dårlige dekk

20 bilister kontrollert på morgenkvisten i Verdal. Én fikk påpakning.

Illustrasjonsfoto  Foto: Roger M. Svendsen

Nyheter

Politiet gjennomførte en trafikkontroll blant bilister på FV72 i Verdal på morgenkvisten tirsdag. Kontrollen varte en times tid fra klokken 04.50.

- Vi endte med 20 kontrollerte biler, og en bilfører fikk skriftlig mangellapp på grunn av feil ved dekk, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund ved Trøndelag politidistrikt.


- Vi er ganske lei oss akkurat nå

Brannen på campen satte en demper på russefeiringa.

Ellers har det vært en rolig natt på Innherred, men mandag kveld brøt det ut brann i russecampen til rødrussen i Levanger. Fronten på teltet ble ødelagt, og russen frykter at brannen kan være påsatt.

Dette skjer i dag

Rådet for likestiling av funksjonshemmede i Levanger kommune har møte i gammelkantina ved Levanger rådhus. De skal da behandle blant annet kommunedelplan for Levanger sentrum og gi sin høringsuttalelse til politikerne.

I Verdal møtes Eldrerådet klokken 09.00. De skal da blant annet behandle opplæringstiltak i bruk av digitale hjelpemidler samt en egen sak om kino og annonsering av filmer.

Været i dag

Strålende vær på Innherred også tirsdag.   Foto: Yr.no

Det venter nok en strålende vårdag i Levanger og Verdal, med temperaturer om mot 23 varmegrader. Det er ikke ventet noe nedbør, ifølge yr.no, og solen skinner fra skyfri himmel.

Norge og internasjonalt

NRK-forhandlingene fortsetter på overtid

Flere timer etter at meklingsfristen gikk ut, er det fortsatt ikke kommet nye opplysninger om lønnsoppgjøret i NRK. Over 2.000 ansatte står klare til streik.

Like før midnatt opplyste Riksmekleren om at partene ville fortsette å forhandle på overtid.

– Det er fortsatt en konstruktiv dialog. Krav og tilbud har vært utvekslet, men det gjenstår fortsatt noe. Det er fortsatt avstand mellom partene, sa Torkjel Nesheim ved Riksmekleren til Medier24.

Han understreket at det er for tidlig å si hvor lang tid forhandlingene vil ta, og klokken 5.10 var utfallet fortsatt uvisst.

Norsk Journalistlag (NJ) står klar til å ta ut hele 1.700 redaksjonelt ansatte, først og fremst journalister, i streik hvis det ikke blir oppnådd enighet om årets lønnsoppgjør.

I tillegg har LO Stat varslet streikeuttak for 614 av sine medlemmer i NRK hvis ikke forhandlingsmotparten, Spekter, kommer med et tilbud som er vesentlig bedre enn det som lå på bordet idet meklingen tok til mandag formiddag. I tillegg til økt lønn, krever NJ lønnsmessig likebehandling av tilkallingsvikarer, samt at NRK følger opp sine ansatte og sørger for oppdatert kompetanse. En NRK-streik vil trolig få store og umiddelbare konsekvenser. Direktesendt radio og TV, nyhetssendingene, nyhetsdekningen og strømming av innhold på nett er blant tjenestene som kommer til å bli rammet.

Streiken kan i tillegg potensielt ramme 17. mai-dekningen til NRK.

USA blokkerte FN-oppfordring

USA har blokkert en oppfordring fra FNs sikkerhetsråd om en uavhengig etterforskning etter den dødelige volden på Gazastripen, opplyser diplomater til AFP.

I utkastet sto det at Sikkerhetsrådet ville «uttrykke sinne og sorg for drapene på palestinske sivile som utøver sin rett til å protestere fredelig».