Thomas løp hele Ti på topp første dag

Og han stopper ikke med det.

Thomas Andre Haugan fra Verdal tok alle ti topper i Verdal på godt under et døgn, på første åpningsdag for Ti på topp i Verdal forrige uke. Tre av turene måtte løpes i råtten snø. Bildet er tatt i fjor på favorittløypa til Seterfjellet.  

Nyheter

- Jeg har spurt venner og kjente om de blir med meg på tur, men de har ikke takket ja foreløpig... sier Thomas Andre Haugan og ler smått når Innherred tar kontakt for å spørre om det er slik at han allerede er ferdig med Ti på topp-konvolutten.

Å samle de ti turene på blokka er for mange årets store turmål, men Thomas Andre Haugan har for vane å satse på nye rekordforsøk hvert år. Årets første mål: Å løpe alle turene på åpningsdagen torsdag 10. mai.

Startet ved midnatt

- Vi dro opp en gjeng til Sæterfjellet etter jobb på onsdag, og spiste mat der. Vi ventet til over midnatt og gikk ned igjen når Ti på topp var i gang. Jeg tok deretter resten av turene alene og var hjemme igjen i 22-tiden torsdag kveld, sier Haugan.

Han målte avstanden som ble tilbakelagt til 81 kilometer i løpet av dagsetappen, noe som er noen få kilometer over de oppmålte avstandene.


- Det ble litt sikksakk-løping fordi jeg ville unngå noe av snøen, så målingen ble litt over det som står på kartet, sier han.

Turene bruker han som trening til blant annet St. Olavsloppet og Veressjøen rundt.

- Det er bedre for meg å løpe langt i myra enn på hard asfalt, sier han. 

Flere rekorder

I fjor tok han alle turene på 13 timer midt på sommeren, da målet var å få best mulig tid. I år var målet snudd til å ta alle turene på første dag, for å se hvilket underlag som ventet.


Dette er årets toppturer

Verdal starter ny sesong torsdag.

- De tre lengste turene var tunge, fordi det var en halv meter med råtten snø mot toppene. Det ble litt tungt, men det gikk greit. Ellers syns jeg at Sæterfjellet er den fineste turen, siden det er en ordentlig fjelltur med fin utsikt, sier han.

I fjor passerte han også 500 registrerte turer i Ti på topp-løypene i Verdal og la bak seg 200 mil i løypene. I år blir det litt mindre tid til langturer, siden han har blitt småbarnsfar, men han har stadig ett mål igjen for sesongen:


- Jeg skal løpe alle ti turer på ett døgn totalt ti ganger i løpet av sommeren. Det skal jeg klare, sier han.