Legger ned forbud mot bålbrenning fra i dag

Brannsjefen sier at skogbrannfaren er så stor at et forbud må legges ned inntil videre.
Nyheter

Fra 16. mai er det nå forbud mot bruk av åpen ild eller å behandle brannfarlige gjenstander utendørs i kommunene Frosta, Levanger og Verdal. Forbudet er hjemlet i brann- og eksplosjonsvernloven, under paragrafen om ytterligere sikringstiltak og beredskap.

- Grunnet den fine været den senere tid og økende skogbrannfare, samt antall registrerte gressbranner og kommende værvarsel så innføres det forbud mot bålbrenning og å behandle brannfarlige gjenstander utendørs. Gjelder inntil det kommer nedbør av betydning, sier brannsjef Rigman Pents i en melding til Innherred.

Forbudet kommer etter en lang godværsperiode, hvor det også har vært en rekke gressbranner i Levanger og Verdal.