Morgenrapport onsdag 16. mai

Nye naboklager på russen

Mer nattevåk for Staupshaugen-naboer.

Russecampen i Staupslia fikk natt til onsdag nye støyklager. Politiet dro til stedet, og fikk stilnet situasjonen.   Foto: Andreas Ryen Eidem

Nyheter

Naboer rundt Staupshaugen i Levanger fikk natt til onsdag ikke sove på grunn av bråk fra russecampen, melder politiet onsdag morgen. De fikk inn klager klokken 00.15, og valgte å sende ut en patrulje til stedet.

- Vi var der klokken 00.21 og ga russen et pålegg om å dempe seg. Det ble sannsynligvis stille, siden vi ikke fikk inn flere klager i løpet av natten, sier operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt.


Legger ned forbud mot bålbrenning fra i dag

Brannsjefen sier at skogbrannfaren er så stor at et forbud må legges ned inntil videre.

Han legger til at det ellers har vært en rolig natt på Innherred. Onsdag morgen ila imidlertid brannsjef Rigman Pents i Innherred brann og redning et bålforbud i Levanger, Verdal og Frosta inntil det tørre været gir seg.

Været i dag

Det blir noe mer skyet vær i Levanger og Verdal i dag, med temperaturer opp mot 13 grader i løpet av dagen. Solen titter imidlertid frem i flere perioder, og det er ikke ventet nedbør.

Været i Levanger i dag, ifølge yr.no.  

 

Dagen i dag

Levanger FK gjester i dag Tromsdalen i 16. mai-kampen i OBOS-ligaen. LFK spilte 0-0 hjemme mot opprykksjagende Viking på søndag, og skal nå møte Tromsdalen, som ligger på plassen foran LFK på tabellen med sine seks poeng - ett mer enn Levanger. 

I Verdal gjennomføres også ungdomsarrangementet Statement for ungdomsskoleelever i Verdal kommune. Da blir det diskotek, aktiviteter, kiosk og overraskelser i et rusfritt alternativ på 16. mai.

Ellers i Norge og verden

Frist for jordbruksforhandlingene

Fristen for jordbruksforhandlingene går ut ved midnatt. Småbrukarlaget og Norges Bondelag leverte sine krav 26. april, og staten kom med sitt tilbud 4. mai.

Partene har forhandlet gjennom natten. Så langt har de ikke villet si hvordan de ligger an med forhandlingene.

Brann i firemannsbolig i Namsos

En kvinne og et barn ble kjørt til sykehus med røykskader etter at det brøt ut brann i en firemannsbolig i Namsos natt til onsdag. 

Politiet fikk melding om brannen klokken 22.23 og opplyste om store flammer og røykutvikling.

– Det er snakk om store røykskader og vannskader, og huset er ikke beboelig. En kvinne og et barn ble kjørt til sykehus og får behandling for røykskader og brannskader, sier operasjonsleder Ellen Maria Brende i Trøndelag politidistrikt til NTB klokken 4.45.

De skal begge være lettere skadd. Seks personer er registrert på adressen, og alle kom seg ut.

Huset ligger i et boligfelt, og politiet ba naboer om å holde seg inne for ikke å puste inn røyk fra den brennende bygningen.

Årsaken til brannen er ukjent.