Morgenrapport torsdag 17. mai

150 ungdommer og mindreårige festet i Nesheimskogen

Politiet er bekymret og ber foreldre om å følge nøye med.

Nesheimområdet ble natt til 17. mai et feststed for mindreårig ungdom (Arkivfoto).  

Nyheter

Natt til 17. mai samlet en stor gruppe ungdommer seg i Nesheimskogen i Levanger, på Nesset. Mange var mindreårige, og i følge Ungdomskontakten i Levanger kommune var det en hel del overstadig berusede ungdomsskoleelever i forsamlingen.

– Trist og lei meg over å høre om ungdomsfest i Nesheim-skogen og på samfunnhus

Vi vil ha ungdom i trygge rammer i kveld, skriver Anette Tiller Skjervø.

De oppsøkte stedet, noe også Natteravner valgte å gjøre. Politiet anslår at 150 ungdommer var til stede i skogen.

– Trist og lei meg over å høre om ungdomsfest i Nesheim-skogen og på samfunnhus

Vi vil ha ungdom i trygge rammer i kveld, skriver Anette Tiller Skjervø.

- Dette er en bekymring for oss i politiet. Vi ønsker ikke at ungdom under 18 år skal drikke alkohol, og i natt var det ganske mange som gjorde det i Levanger. Vi vil gi en oppfordring til foreldre om å følge opp ungdommene sine og vite hva de holder på med, sier operasjonsleder Kirsten Bergstrøm i Trøndelag politidistrikt.

Politiet fikk meldinger om festen i skogen med mindreårige, og valgte å sende ut en patrulje til stedet.

- Det var flere natteravner på stedet for å overvåke festen. Flere ungdommer var beruset, og cirka klokken 00.30 ble det meldt at de hadde forlatt stedet, sier Bergstrøm.

Mer festbråk

I løpet av natten har det også vært flere andre klager på høy musikk og festbråk i Levanger. Klokken 01.30 ble politiet tilkallet til Staupshaugen, da det var musikkstøy fra russecampen.

- Patruljen på stedet snakket med russepresidenten og musikken ble dempet. Klokken 02.15 ble det igjen meldt om mer bråk fra samme område, sier Bergstrøm.

Klokken 03.10 ble det også meldt om høy musikk fra en privatadresse på nordsiden av Levanger sentrum.

- Vi fikk dempet musikken da patruljen på stedet ankom stedet.

Klokken 03.45 var det mer festbråk i Levanger, da det ble meldt om roping og høy musikk fra en adresse på Bruborg.

- Personene på festen ble bedt om å avslutte, sier Bergstrøm.

Dette skjer i dag

17. mai er nasjonaldagen, og byr på fulle program i alle grender og sentrumsområdene i Levanger og Verdal. Programmet for Levanger kan du lese her.  Programmet for Verdal kan du lese her.

Været i dag

Det blir et meget pent 17. maivær i år, med sol, litt overskyet og temperaturer opp mot 13 varmegrader. Det er heller ikke meldt nedbør i løpet av dagen.

Været i Levanger 17. mai.  

Været i Verdal 17. mai.  

Ellers i Norge og verden

Skien tilllater regnbueflagg i 17. mai-toget etter reaksjoner

Skeiv Ungdom reagerte kraftig da det ble kjent at de ikke fikk lov til å ha med regnbueflagget i 17. mai-toget i Skien. Da endret kommunen mening. 

Lederen for 17. mai-komiteen i Skien kommune, Kristoffer Skaate, forklarte flaggforbudet med at de ikke ønsket noen politisk agenda i toget, skriver Dagbladet.

Få timer etter at avisen omtalte saken, snudde kommunen.

– Skien kommune vil selvsagt gi plass til alle på nasjonaldagen. I fjor hadde vi dessverre innslag med politisk budskap i borgertoget, noe vi ville unngå i år. Vi har i dag sendt en epost til Skeiv Ungdom, som dessverre ble skadelidende for dette, sier ordfører Hedda Foss Five.

Sør-Korea vil jobbe for Trump/Kim-avtale

Sør-Korea sier landet vil kommunisere tett med Washington og Pyongyang for å øke sjansene for at samtalen mellom dem blir vellykket.

Kunngjøringen fra Sør-Koreas nasjonale sikkerhetsråd kommer dagen etter at Nord-Korea truet med å droppe neste måneds historiske møte mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Nord-Korea skal ifølge flere medier, blant dem det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap, ha truet med å avlyse det planlagte toppmøtet mellom Trump og Kim 12. juni. Dette på grunn av sterk misnøye med at USA og Sør-Korea nå holder en stor militærøvelse sammen.

Nord-Koreas viseutenriksminister Kim Kye Gwan har i en kunngjøring også utelukket ensidig atomnedrustning.