Etter en salutt av Nordenfjeldske dragonregiment var det klart for årets borgertog i Levanger sentrum. Som vanlig møtte flere tusen personer opp for å gå i toget eller bare overvære tradisjonen fra fortauet. Borgertoget endte som vanlig på torget foran paviljongen, hvor dagens talere ventet på å få si sine velvalgte ord til publikum.

Torbjørn Andre Moe er årets hovedtaler i Levanger, og appellerte til folks trygghetsfølelse i Norge, i tillegg til å rose hjembyen Levanger.

Dyktige russetalere

Deretter tok svartruss-president Anna Helene Letnes over og leverte en ektefølt tale til sine medruss og medborgere. Inderøy-jenta har bodd i Levanger i ett år, og forklarte at hun setter pris på sin nye hjemby det siste året.

- Jeg har vært så heldig å få bo her, og jeg har kost meg med å få flytte fra åker til lyskryss, sa hun i sin tale.

Svartrusspresident Anna Helene Letnes leverte en god tale med takknemlighet til medruss og støttepartnere. Foto: Tor J. Friberg

- Takk også til redningsmannskapet som hentet opp teltet vårt fra fem meters dyp, og alle som har hjulpet oss til å berge campen, sa hun.

- Spør du ofte nok?

Rødrusspresident Barbro Bratberg Sand imponerte også med sin tale, og la vekt på fellesskapet russen har bygd de siste ukene. Hun trakk fram viktigheten av å være en best mulig person og å fjerne tabuene rundt psykisk sykdom.

- Vi er faktisk bare de personene vi er. Det handler ikke om hvilke klær vi har, men hvem vi er mot andre. Tør å stå opp for andre og det du tror på, sa hun med adresse til sine medruss og tilhørere.

Levangerrussen samlet seg ved paviljongen for en siste avskjed med russetiden. Foto: Tor J. Friberg

- Spør du ofte nok hvordan de du kjenner egentlig har det? Jeg er lei av at psykisk sykdom er tabubelagt. Det er lov å ha vondt, og det er lov å være trist. Faktisk er det ganske vanlig, sa hun og høstet applaus fra publikum for sitt engasjement og budskap.