– Endelig en parole med mening

Flust med lovord til russen i Levanger, som også gir alt overskudd til prosjektet.

Rødrussen i Levanger fremmet barnekreftsaken og prosjektet Fuck Cancer i borgertoget på 17. mai. Det gikk ikke upåaktet hen.  Foto: Tor Johnny Friberg

Nyheter

Rundt tjue russ fra årets rødrusskull ved Levanger videregående skole brukte nasjonaldagen til å fremme barnekreftsaken og prosjektet «Fuck Cancer», som kreftrammede Simen Aarskog står i bresjen for.

I fjor fikk han påvist kreft for tredje gang, og bestemte seg da for å starte en aksjon og selge t-skjorter med nettopp budskapet «Fuck Cancer» på.

– Med å bære denne skjorta «hjelper du meg å hjelpe», og samtidig støtter du Barnekreftforeningens arbeid med forskning og trivselstiltak for kreftsyke barn, ungdommer og deres familier, forklarte han ved lanseringen i adventstida i fjor.

I borgertoget i Levanger i går, fikk han oppleve en samstemt gjeng med et tydelig budskap: «Hjelp meg å hjelpe - Fuck Cancer».

– Kjære alle engasjerte, rause og flotte russ, tusen takk og lykke til videre i livet, er meldingen på aksjonssiden til Fuck Cancer på Facebook etter parolen til russen.

Flere henger seg på med rosende ord i kommentarfeltet:

– Utrolig flott og rørende

– Fantastisk hjertegod ungdom

– Sterkt

– Kjempebra russetog på Levanger, det bør flere lære av

– Endelig en parole med mening

Og ikke bare kommer støtten i form av viktige ord på Norges nasjonaldag: Årets russekull «Problema 99» har nemlig bestemt seg for å gi alt overskudd fra russerevyen til Fuck Cancer-prosjektet.

Anmeldelse

Russen finner tonen og tronen

«99 problema» er en musikalsk godbit.