Ved Kvisla/Reinsholm bofellesskap er det fem døgnbemannede boliger for mennesker med psykiske lidelser, og boliger for mennesker med rusproblemer.

Kristin Nilsen Snekkermo har som pårørende sett en trist utvikling hva som gjelder trivselstiltak.

Bedre før

- De siste årene har det vært alvorlig forsømt. For noen år siden var det så hyggelig og fint om sommeren. Her var det sittebenk og blomster som gjorde det trivelig, sier Snekkermo.

Hun forteller også om turer til plantesenter for beboere.

–Beboerne hadde «våronn» i fellesskap med ansatte. Nå rakes det ikke løv en gang, og det skyldes på vaktmesteren, fremhever Nilsen Snekkermo.

–Påvirker livskvalitet

–Nå er det ingenting Som pårørende er det trist å se. Ellers i kommunens institusjoner er det blitt pyntet så fint nå til 17.mai. Jeg vet at når det er trist rundt en, vil livskvaliteten til alle bli dårligere.

Er rus/psykiatri virkelig ikke verd mer enn dette. Å skylde på økonomi gjelder ikke. Det blir tatt fra de som ikke har evne eller ikke tørr klage. De roper ikke, sier Kristin Nilsen Snekkermo.

Hun minnes bedre tider da det også var turer hver mandag for de som ville. Frokost ble servert, og en gang i uka var det middag for beboerne.

Sagt ifra før også

Kristin Nilsen Snekkermo hadde håpet kommunen ville ta et tak utenfor bofellesskapet nasjonaldagen.

–Jeg har mange ganger kommentert tilstanden, og snakker for dem sp, «ikke har stemmer».

Innherred tok en befaring i Stiklestad Allé 2 tirsdag. Beskrivelsene av forholdene utvendig var mye i samsvar med det Nilsen Snekkermo bringer til torgs. Riktignok observerte vi fire blomsterkasser utenfor en av boenhetene.

Innherred har ikke lyktes i å få en kommentar fra Verdal kommune.