Fredag 18. mai

Mistenkt for ruskjøring

Dette har skjedd og skjer på Innherred.

En mann ble i Ådalsvollen mistenkt for kjøring i påvirket tilstand. (Arkivbilde) 

Nyheter

Politiet varslet på Twitter torsdag kveld om mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand i Ådalsvollen i Verdal. Det er en mann på 23 år som er mistenkt.

Operasjonsleder Kirsten Bergstrøm i Trøndelag politidistrikt har ikke mere opplysninger om denne saken, men kan fortelle om bråk på russecamp i Levanger. En ung mann ble slått med batong. Les mer her. Bergstrøm forteller også at det på 17. mai ringte en mann fra Skogn og varslet om en mann som sov på verandaen dere. Denne saken kan du lese her.


Kultur

På Lydhagen scene skal noen av musikkhistoriens største popikon hylles. Det skjer i kveld under premieren av «Dance me to the end». Musiker og produsent har spesialplukket kjente musikere og sangere fra Trøndelag: Emma Williksen fra Verdal, Thomas Jenssen fra Levanger, Daniel Trustrup Rossing fra Skogn, Heidi Røstad Aunan fra Verdal, Espen Bjøru fra Verdal, Jack Maddestry fra Trondheim. Artistene som skal hylles er blant andre Al Jarreau, Chuck Berry, Tom Petty, Steely Dan, Greg Allmann og Chris Cornell. Det er også satt ned et Dance me-band bestående av: Tony Waade (Trommer, sang) Ola Wist Holmen (Keyboard), Erling Helland ( Keyboard ), Bjørn Lyngstad (keyboard), Øyvind Andreassen( gitar ) Halvor Rocketangen (gitar) Marius Fjellås (gitar) Åsmund Gevik (bass) , Guri Tranås (kor) , Heidi Røstad Aunan (kor) , Christina Fagerkind (kor).

Været

NRK-streiken rammer værvarsler på TV og radio, men ikke på Yr.no., De fleste har nok hengt på plass bunaden i skapet nå, men Yr.no varsler også godt bunadsvær i dag. Sol og skyer, svak vind og temperatur på mellom 9 og 16 grader.

Nasjonalt og internasjonalt

Adresseavisen skriver om VM-sjef Guri Hetland som tok til tårene 17. mai da det ble klart at det ikke blir arrangert VM i 2023. Trondheim tapte for slovenske Planica. 

Svak måling for Arbeiderpartiet

Fire av ti velgere har forlatt Arbeiderpartiet siden forrige valg, ifølge en ny måling gjennomført av Opinion på vegne av Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). I målingen får Ap en oppslutning på 22,8 prosent

Målingen gir et knapt borgerlig flertall på 86 mandater, blant annet som følge av et betydelig byks for Kristelig Folkeparti. Knut Arild Hareides parti får 5,5 prosent (+1,5), samtidig som Høyre er Norges største parti med en oppslutning på 26,5 prosent (-0,5).

Trump slår tilbake mot EU-kritikken

Det går nesten ikke an å behandle USA dårligere i handelspolitikken enn EU har gjort, sier USAs president Donald Trump til NTB.

– Helt ærlig, utenom Kina og et par andre behandler EU oss så dårlig som det går an å gjøre når det gjelder handel, sier den amerikanske presidenten.

Stoltenberg besøker Trump

NATO-sjef Jens Stoltenberg begynte i går sitt besøk i Det hvite hus, og samtalene fortsetter i dag. Stoltenberg legger ikke skjul på at splittelsen mellom USA og europeiske allierte går dypere enn på lenge, men det trenger ikke å smitte over på samholdet i NATO, mener han.

– Vi lever i en tid hvor det er ulike synspunkter mellom NATO-land. Men det har vi opplevd før, helt tilbake til Suez-krisen på 1950-tallet.