En mann i slutten av 30-årene fra Verdal er i Inntrøndelag tingrett dømt for flere tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort, og ved det ene tilfellet ble det også en politijakt langs Jamtlandsvegen.

Fulgte fotefar

De mistet bilen av syne på Nessleira, men fant den igjen et stykke unna - hvor den parkerte og sjåføren løp avgårde. Det ble fotavtrykk i snøen etter mannen, men etter hvert lot det seg ikke gjøre å følge de lenger i mørket. Så politiet måtte dra derfra med uforrettet sak, men tok bilde av fotavtrykkene.

Under en ransaking hos bileieren halvannen måned senere ble det beslaglagt et par sko som passet til fotavtrykket fra løpeturen.

– Jeg kjørte ikke bilen. Skoene tilhører en venn av meg, som bodde hos meg en periode, så kanskje var det han som kjørte, forklarte mannen i retten.

Det festet flertallet av dommerne liten tiltro til, mens en av meddommerne mente at det ikke kunne utelukkes.

Tonede ruter

Mannen vedgikk å ha kjørt uten førerkort ved to andre tilfeller, mens han ved et siste tilfelle han stod tiltalt for også hevdet at det var en av personene han pleier å låne bort bilen sin til som kjørte.

– Rutene er så tonet at det er vanskelig å se gjennom hvem som kjører, argumenterte mannen, men det var ikke retten enig i.

Dommen ble på 30 dagers fengsel. Spørsmålet om sperrefrist for å ta førerkortet på nytt, ble ikke vurdert fordi det ikke var varslet i tiltalen.