- Det er veldig bra her. Jeg liker klatrestativet og trampolinene godt, sier Ingemar Rikstad Indgjerd på sju år.

Sammen med Ola Jørstad Vollan (5), Mia Kjesbu Vollan (6), Emilian Selnes Wass (2) og Jonas Kulstad (8) og foreldrene deres har han inntatt den nyoppussende parken i Verdal.

Mens barna svinger seg rundt i de ulike lekeapparatene, klatrer og hopper på trampoline, kan resten av familien spise mat og ta en kopp kaffe på benkene rundt.

(F.v.) Morten Holberg, Torill Kjesbu, Mads Inge Indgjerd og Gunhild Rikstad nyter kaffen i sola, mens ungene koser seg i lekeparken.

Populær plass

På kort tid har mange familier funnet veien dit, og det ser ut til å ha blitt et nytt samlingssted for flere. Barna ser i alle fall ut til å kose seg.

Er dette den beste lekeplassen i Verdal?

- Ja, det synes jeg. Synes du det Ingemar?, spør Ola på fem år.

- Ja, svarer kameraten, som får bekreftende nikk av resten av gjengen rundt seg.

Dette har på kort tid blitt en populær plass for både store og små.

Mamma Gunhild Rikstad forteller at familien bor på Fæby.

- Ingemar går på skole på Ørmelen, så han sykler forbi lekeparken om morgenen. Det er kanskje litt for fristende. Er det lov til å stoppe innom her?, spør Gunhild sønnen.

- Nei..., svarer sjuåringen lurt.

- Mangler bare do

For cirka et år siden skrev Innherred om det kommunale vedtaket om å bruke fem millioner kroner på å friske opp Moeparken. Tidligere har det ikke vært stort mer enn en gresslette, paviljong og benker der. Likefullt har parken vært endestasjon for 17. mai-toget, det har vært salutt der på 1. mai og både russ og andre har hatt tilhold i parken gjennom året.

Det var anleggsgartner Kurt Bye AS som fikk oppdraget med å gjøre parken til et samlingssted for store og små. Med seg som underentreprenør på avløpssiden har han firmaet Odd Einar Kne AS. Nå har potensialet til parken blitt utnyttet mer. Det er ordnet med ordentlige benker og bord, balanselek, ulike klatrestativ, nedfelte trampoliner, husker og flere slags mosjonsapparater i den nedre delen.

Kaja Tuset Storhaug på to år og pappa Espen Storhaug hadde det artig ved huska.

- Det er bra at det har blitt en slik park. Det var på høy tid, sier mamma Torill Kjesbu.

Brukte dere Moeparken tidligere?

- Nei, sjeldent. Så det er veldig greit at det har blitt noe for barna. Det er kjempebra at det er benker og sånt rundt her, for da kan man tilbringe dagen her. Det er ikke lenger unna enn at man kan bestille seg en pizza også!, sier Kjesbu.

- Det mangler bare do nå. Det var ei som skulle skifte bleie i sta, så det hadde kanskje vært greit, sier Rikstad.

Olander Grevskott Jensen på fire år klatret i klatrestativet.

Opprinnelig var det tanken å renovere hele parken, men det viste seg at de fem millionene som er satt av ikke var nok. I første omgang er det delen nedenfor paviljongen som har fått nytt utseende. Gress og planter mangler fortsatt noen steder, men ellers har Moeparken virkelig fått en oppshining.