I Levanger og Verdal har det vært en stille natt ifølge Trøndelag politidistrikt.

- Relativt lite å melde om her. Ingenting faktisk, sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen når han sjekker politiloggen.

Helse

I kveld er det nytt åpent temamøte om innholdet i det nye helsebygget i Verdal. Verdal kommune inviterer til møte i Rådhuset hvor kommuneoverlege Ranghild Holmberg Aunsmo holder foredrag. Hun vil gjør samfunnsmedisinke betraktninger om sammenhengen mellom aldring og helse og tjenesteutvikling i det nye helsebygget.

I Levanger inviteres yrkesaktive hørselshemmede til treff på Staup helsehus. Her vises filmen «Fra øre til øre», som handler om hørselshemmede i arbeidslivet.

Elvebredden aktivitetstilbud har flere aktiviteter på programmet i dag. Det blir blant annet tur til Den Gyldne Omvei på Inderøy og på kvelden er det quiz.

Politikk

Komité plan og samfunn i Verdal møtes i dag. På sakslista står flere klager på avslag på søknader, endring av detaljregulering for Storholmen hyttefelt og detaljregulering Tromsdalen kalkbrudd.

Været

Yr.no varsler oppholdsvær og delvis skyet. Temperaturen vil stige opp til 17 grader. Nordvest bris, i formiddag dreiende nordlig.

Nasjonalt og internasjonalt

Ytterligere 5.000 til NATO-øvelse

Når NATO til høsten arrangerer Trident Juncture, den største øvelsen i Norge siden den kalde krigen, kommer trolig 40.000 soldater fra 30 nasjoner.

Dermed har NATO oppjustert antall soldater fra det som tidligere var annonsert, nemlig 35.000, bekrefter Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter overfor NTB.

Treåring brannskadd i Skien

En treåring ble sendt til Skien sykehus med brannskader etter at det tok fyr i barnets seng. Skadene er ikke livstruende.

Ved 23-tiden meldte politiet at brannen i en enebolig i Brevik i Porsgrunn kommune var slukket. Brannen begrenset seg til barnerommet.

Mekling hos Riksmekleren

I Oslo er det oppstart av meklingen i statsoppgjøret. Tarifforhandlingene brøt sammen i slutten av april. Fristen er natt til midnatt 23. mai.

Sammenslutningene har varslet at de vil ta ut 6.000 ansatte i streik torsdag dersom meklingen ikke fører fram. Nærmere 77.000 ansatte kan i verste fall bli tatt ut i streik ved en langvarig konflikt.

Landslagsuttak

Klokken 13 tar landslagssjef Lars Lagerbäck ut troppen som skal møte Island og Panama til treningskamp henholdsvis 2. og 6. juni.

Også kvinnelandslagets tropp til kampene mot Irland og herrenes U21-tropp blir tatt ut.