Redningsselskapet forteller selv om det litt spesielle oppdraget på sin Facebook-side. Ikke som skryt, men som folkeopplysning. For trær og trevirke kan nemlig utgjøre en fare for båter.

– Vær varsom, særlig på denne tiden av året, når det ligger mye tre og drivved og flyter i sjøen etter vårsmeltingen i elvene, fremhever de.

Kan være farlig

Ikke alt er så synlig som treet som lå og fløt midt i innseilingen til Levanger havn.

– Noe ligger bare og flyter i vannskorpa, og kan gjøre store skader hvis man er så uheldig å kjøre på det.

RS Frivillig Levanger fikk melding om treet 2. pinsedag klokken 10.05, og under to timer senere var problemet tatt hånd om og fjernet. Bildene fra aksjonen har de lagt inn i en fremvisning du kan se ovenfor.

Dette er RS Frivillig Levanger

RS Frivillig Levanger inngår som en ressurs hos Hovedredningssentralen, og er i beredskap 24/7 - klar til å rykke ut på kort varsel. RS-båten er stasjonert i Levanger, men dekker hele området av Trondheimsfjorden fra Stjørdal innover mot Verdal, Steinkjer, Vellamelen og Verrabotn, det vil si Åsenfjorden, Borgenfjorden, Verrasundet, Trongsundet, Beitstadfjorden, Steinkjerfjorden, Beistadsundet og Hjellbotn.

– Du treffer oss i RS-bygget på havna i Levanger stort sett hver onsdag klokken 18.00, der vi samles til sosiale aktiviteter, opplæring, kaffe og pizza med mer, inviterer de på siden sin til de som er interessert i å bidra. Ikke bare med å fjerne trær i sjøen, men veldig mye annet nyttig arbeid: Gjennomføre sommerskoler og leirer for barn og unge, representere på messer, arrangere kurs, bidra på vedlikehold, bemanne båtene, kjøre Elias-båtene og mye mer.