I nyeste utgave av Fagbladet har renholdsoperatøren ved Sykehuset Levanger blitt valgt ut til å fronte sin fanesak.

– Jeg brenner for korps. Jeg blir helt mo i knærne av det. Når korpset spiller 1. mai, og når nasjonalsangen spilles 17. mai, er det bare så vidt jeg klarer å spille selv, sier hun.

Janne Grete Stensholm spiller selv i Vinne musikkorps, og har deltatt i Levanger barne- og ungdomskorps der hun nå er instruktør i altsaksofon. De får inn aspiranter, og hjelper dem til å spille i storkorpset.

Ikke bare på maidagene her hjemme kjenner hun på gleden av korpsmusikk.

– Da jeg var i tivoli i København en gang, hørte jeg korpslyder. Jeg løp fra bordet vi satt ved, og fant tivoliets eget korps. Det var helt herlig, sier Stensholm til Fagbladet.

Hun begynte med blokkfløyte, så ble det klarinett og baryton før hun fant «sitt» instrument.

– Jeg ville ha et treblåseinstrument.

Janne Grete Stensholm har samboer, fire barn og seks barnebarn.

I tillegg til å trives med å spille og glede seg over å høre korpsmusikk, synes Janne Grete Stensholm det er flott å se nye talenter stå på egne musikkbein.

– Vi spiller sammen og gjør hverandre gode. I korps er det plass til alle, og det er felles mål vi jobber mot. Korps er viktig på arrangement, spesielt i maidagene, men også på stevner og kulturuker, sier Stensholm, som nå også har fått med seg sine to eldste barnebarn i korpsmiljøet.