Levanger kommune har gjort stor suksess med sin trimtrapp i Staupshaugen. Nå følger også Verdal opp.

-  Vi skal bygge to trapper i Verdal. En fra elvepromenaden og opp til Tvistvold, og en i Vinne aktivitetspark.

Trappa fra elvepromenaden vil bli laget i samarbeid med Tvistvold Velforening, og selve ideen kommer fra beboere i området. Velforeningen skal som samarbeidspartner ta vekk dagens trapp, ta ned skog og rydde vegetasjon.

Hele året

- Når trappa er på plass skal de også sørge for å holde den i orden gjennom året. Den skal driftes, holdes fri for løv og snø og innby til trening. Trappa vil kunne brukes på mange vis, til ren kondisjonstrening til intervall og styrketrening med spensthopp.

Den trykkimpregnerte trappa på 70 – 80 meter og mellom 350 – 400 trinn vil få plass til to i bredden. I selve trappekonstruksjonen vil det være lys, slik at den også vil kunne brukes i den mørke årtiden.

Et poeng for kommunen i det hele er å knytte sammen gangnett, slik at det blir lett å ta snarveier og i det hele tatt få folk til å bevege seg uten motoriserte kjøretøy.

Over en halv million

Trimtrapp-prosjektet er konstandsberegnet til i underkant av 600.000 kroner. Finansieringen skjer ved hjelp av spillemidler.

- Vi har omsøkt trappa til et nærmiljøanlegg, og med det får vi 50 prosent finansiering. I tillegg får vi støtte fra fylkeskommunen, og i summen er også dugnadsarbeidet.

Vinne-trappa

Trimtrapp-prosjektet i Vinne vil gå omtrent parallelt, og vil i likhet med den på ved elvepromenaden stå klar til bruk i høst.

- Det er også gode samarbeidspartnere i Vinne. Der er det ildsjeler i Vinne oppvekst som driver fram dugnadsprosjektet i Vinne aktivitetspark.