Geir-Vidar Sørheim kan prise seg lykkelig over at helikopterstyrten fredag kveld endte godt for både ham og kompisen Jarle, som han skulle sette av før turen skulle gå tilbake til Værnes.

Sørheim er tidligere daglig leder i Helitrans, med rundt 140 flytimer bak seg. Men nå jobber han som daglig leder i entreprenørbedriften Arne Hernes.

Fredag kveld var det imidlertid en privat tur det handlet om. Sørheim hadde lånt en maskin og fløy en person hjem til Meråker. Deretter skulle han frakte kompisen Jarle til Skogn.

- Da jeg skulle lande på Skogn endret jeg litt vinkel på helikopteret for å lande mot vinden. Da begynte helikopteret å turne til venstre, og gikk to runder rundt. Jeg prøvde alt for å få helikopteret på rett veg igjen, og fikk litt forskjellig warning-meldinger, men klarte ikke få ting i orden. Vi var vel rundt 20 meter over bakken på det tidspunktet, anslår Sørheim.

Dermed gikk helikopteret mot bakken på en måte det ikke skulle.

- Fra da gikk ting veldig fort, og det var ikke tid til å tenke mye på hva man skulle gjøre og ikke gjøre. Jeg håpet at ikke rotorbladene kom inn i cockpit da vi traff bakken, og det gjorde de heldigvis ikke. Det var avgjørende for at det gikk bra med oss inne i helikopteret, sier Sørheim.

Resultatet ble ett kutt i hodet, og ett kutt i den ene hånda.

- Det er ikke hverdagskost når sånt skjer. Jeg må bare være lykkelig over at det gikk så bra, sier Sørheim.

Kompisen Jarle måtte sy et kutt, men heller ikke det var all verden.

- Det jeg tenker mest på akkurat nå, er hvorfor vi fikk problemer og helikopteret gikk i bakken. Det kommer jeg nok til å gruble på enda en stund.