Leder for teknisk drift i Verdal kommune, Bård Kotheim, har de siste dagene sett stor økning i vannforbruket i Verdal.

Ny årsrekord

Torsdag ettermiddag nådde forbruket et foreløpig toppunkt i år, med mellom 380 og 390 kubikk i timen.

– Når produksjonen samtidig er på bare 320 kubikk i timen, så skjønner man at det tærer på lagrene og ikke vil gå i lengden.

Normalt ligger vannforbruket på rundt 100 kubikk i timen. Årsaken til at det nå brukes nesten fire ganger så mye er naturligvis det fine været.

– Dette er et typisk vårfenomen. Verdalingene er veldig ivrige på å vanne hagene sine helt frem til de drar på Storsjøcupen, smiler Kotheim.

Bare godvær i sikte

Ekstra ille blir det naturligvis når sola skinner og gradestokken beveger seg langt opp på tjuetallet. Slik ser det ut til å kunne bli helt frem til den første juni-helga. Minst.

– Vi velger å være føre var, og ber folk tenke seg om. Det er ingen krise om gresset blir litt gult, det blir fort grønt igjen når regnet kommer, sier Kotheim.

Målrettet

I det minste håper han at folk istedet for kontinuerlig vanning gjennom døgnet tar seg bryet med å være litt mer målrettet i sin jobb for en grønn hage.

– Hva skjer om folk fortsetter å bruke like mye vann som nå?

– Da kan det få større konsekvenser enn en vennlig oppfordring i lokalavisa. Heldigvis pleier det erfaringsmessig å hjelpe.