- Vi har allerede passert besøkstallet fra samme arrangement i Verdal i fjor, så vi er kjempefornøyde med dagen, sier daglig leder Jon Arne Sand ved Mercedes-forhandleren i Verdal. Bilforhandleren stilte som en av mange utstillere på bildagen i Kirkegata i Levanger. Der hadde hele gaten fra Levanger kirke og helt til nordsiden av sentrum blitt stengt av for å stille ut en lang rekke biler av de fleste merkene som forhandles i regionen.

- Vi fikk låne bilen til Bertel O. Steen i dag. Den er ganske spesiell, og det finnes ikke mange av denne, sier Jon Arne Sand.

Viste fram glisene

Faktisk er det snakk om en superbil, Mercedes SLR McLaren, som trolig var dagens råeste i ytelser og utseende til tross for at bilen ikke er splitter ny. Bilen har en 5,4 liters V8-motor med kompressor, og har en toppfart på godt over 330 kilometer i timen.

- Henning Solberg, Petter Stordalen og Bertel O. Steen er blant de som har denne bilmodellen. Den vekker mye oppsikt, sier Sand, som legger til at de forventer å selge 350 biler, lastebiler og bruktbiler i år.

Han sier at bilbransjen er inne i en god og hektisk periode, hvor mange er ute etter nybil før avgiftsendringene fra staten trer i kraft i juli.

- Mange vil nå handle bil før avgiftene øker fra juli, så vi regner med et godt salg nå i begynnelsen av sommeren, sier Sand.

Blant deres nyheter var den nye A-klassen, som de forventer slår godt an.

- Den ble introdusert på torsdag, og vi solgte en bil allerede første dag, sier Torgeir Aassved og viser fram de teknologiske nyvinningene i en utstilt A 200 i Kirkegata.

- Dette er en bil med høy standard, som vi har gledet oss til å få vise fram, sier Aassved.

Bilsamarbeid

Levanger næringsforum samarbeider med Trønder-Avisa og Bilbyen Verdal om bildagen i Kirkegata i Levanger. Der tropper lokale bilforhandlere fra Sulland Verdal AS, Motor-Trade AS, Bilhuset Visborg AS, Strandveien Auto Verdal AS, Prøven Bil Verdal AS, Toyota Bilia AS og Nord-Auto AS.

I sentrumsgatene var det også utstilt bilpleieprodukter, en trehjulsmotorsykkel fra Polaris og elsykler fra Intersport. Restauranten Grobian fyrte også opp grillen utendørs for sultne sjeler.

- Vi ser at salget på elsykler stiger godt. I fjor solgte vi cirka 70 elsykler, og det tallet vil stige ytterligere i år, sier Olav Floan ved Intersport på Moan, som stilte ut elsykler på torget.