- Nå foregår det etterslukning på stedet. Mannskapene fra brann vil være på stedet utover kvelden og natten, men det skal ikke være fare for ytterligere spredning.

Det opplyser Geir Over Fossli ved brannvakta i Namsos til Innherred ved 1730-tiden søndag ettermiddag.

Området det har vært brann i har vært ulendt. Derfor var det bra at det tidligere denne måneden ble utplassert et helikopter på Værnes, nettopp på grunn av den store skogbrannfaren i Trøndelag.

- Ja, helikopteret var til stor hjelp. Det kan løfte en sekk med 1.000 liter vann om gangen, så det er klart det var viktig i slukkearbeidet, sier Fossli.

Han kan opplyse at det er cirka 200 x 200 meter som er omfattet av brannen - hovedsaklig skogområde.

Meldte om brann klokka 13

- Det begynner å se greit ut. Helikopteret er på plass og begynner med å legge vann over brannen nå. Siste oppdatering fra stedet er at de tror dette skal gå greit, sier operasjonsleder Lars Letnes ved Trøndelag politidistrikt klokken 15.10.

Klokken 13.04 meldte politiet på Twitter at det pågikk en nødutrykning til et område på Frosta. Omfanget av brannen var da ikke kjent.

- Nødetater rykker ut til formentlig skogbrann på Frosta. Oppdateres, skriver Politiet i Trøndelag på Twitter.

Åvika ligger i Åsenfjord, like ved fjorden. Foto: Madelen Nilssen

Klokken 13.32 meldte politiet at brannvesenet rekvirerer helikopter for å få bistand til å slukke brannen.

Røyk fra skogen

Skogbrannfaren er nå stor i store deler av landet, og spesielt i Trøndelag. Det er derfor innført ildforbud i en lang rekke kommuner, deriblant i Levanger, Verdal og Frosta. Ildforbudet gjelder inntil det kommer større mengder nedbør, slik at de tørre forholdene er over.