Onsdag stiller Venstre-politiker Ottar Bjerkeseth et spørsmål til ordfører Robert Svarva i kommunestyret. Spørsmålet er sendt inn i forkant av møtet, og ber om tilbakemelding på hvilke konkrete tiltak ordføreren vil sette i gang i sommer for å vise tydeligere at Levanger er en aktiv og attraktiv vertskommune for Nord universitet.

- Nord universitet har cirka 500 ansatte og 5000 studenter i Trøndelag, og campus Levanger er det desidert største. Levanger har god rekruttering av både studenter og ansatte, og profesjonsstudiene har et svært godt rykte nasjonalt. Men Nord har 9 campus spredt mellom Stjørdal og Vesterålen, og campusstrukturen er nå under diskusjon. Styret beslutter endelig campusstruktur februar 2019 – men beslutningsgrunnlaget vil bli samlet inn i løpet av 2018, skriver Bjerkeseth i sin utgreiing av spørsmålet.

Levanger forsvinner

Han mener at flere av de andre campusbyene i Trøndelag har vært flinke på å gjøre seg synlige som universitetssteder, mens Levanger har falt bakpå.

- Mens vertskommunene for flere av de andre campusene i Trøndelag har vært svært aktive, med bl.a både omfattende utbygging og tydelige signaler i forhold til vertsrollen, har Levanger vært lite synlig. På Storlien-seminaret i mars 2018 ble det diskutert i smågrupper hva Levanger bør og kan gjøre for å styrke sin status og attraktivitet som vertskommune, men det er uklart hva som kom ut av dette. Hvilke nye, konkrete tiltak vil ordføreren iverksette i løpet av de neste 1-3 månedene for å signalisere at Levanger er en aktiv og attraktiv vertskommune? Er disse tiltakene tydelig kommunisert utad (slik at beslutningstakere vet om dem)? spør Bjerkeseth til ordføreren.

Spørsmålet blir besvart av ordføreren i kommunestyremøtet førstkommende onsdag.