I sommer begynner byggearbeidet på tomta til det som blir Åsens nye flerbrukshall i sentrum. Når den står ferdig neste år vil den gamle gymnastikksalen bli overflødig, og Ap-politikeren Astrid Juberg Vordal fra Åsen spør om det foreligger noen planer for å bygge om salen og bruke den til andre formål.

- I forbindelse med bygging av ny hall i Åsen blir skolens gymnastikksal overflødig. Ved ombygging kan denne gi flere klasserom som det er et stort behov for. Skolen har ikke formingsrom, musikkrom og rom for forsøk i naturfag, og har derfor problem med å fylle kravene i læreplanen, sier Juberg Vordal.

Når skjer det noe?

Spørsmålet hun retter til ordfører Robert Svarva (Ap) i kommunestyret førstkommende onsdag lyder som følger:

- Foreligger det plan for ombygging og bruk av skolens gymsal? Hva er tenkt gjort? Hvis ikke, når vil en slik plan foreligge, og eventuelt bli gjennomført?

Ordføreren besvarer spørsmålet i møtet onsdag.

Stor hall

Hallen skal romme et bruttoareal på 2.108 kvadratmeter, og har en stor hallflate på 1.125 kvadratmeter med mulighet for inndeling på tvers i tre minihåndballbaner, tre volleyballbaner, tre basketballbaner eller seks badmintonbaner. Hallen er dimensjonert for opptil 60 aktive og 200 tilskuere. Foran hallen er det også tegnet inn en utendørs forplass med mulighet for amfi og uteareal. Byggingen starter 6. august, og skal stå ferdig til 4. februar neste år.