Rundt klokken 04.00 natt til mandag ble det avholdt en trafikkontroll på E6/Fylkesveg 72 ved Berg i Verdal. Politiet kontrollerte 19 kjøretøy, hvor et av dem hadde en teknisk mangel. Det har ellers vært en rolig natt hos politiet i Trøndelag.

- Det er ingenting å melde om. En rolig natt over hele disktriktet vårt, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim til Innherred.

Søndag var det derimot flere hendelser å rapportere fra politiet.

En mann ble blant annet skadet da han skulle fylle luft på trillebåra.

Brannvesenet måtte bruke helikopter for å slukke skogbrann i Åvika.

Været i dag

Yr.no melder om temperaturer mellom 17 og 25 grader i Verdal og Levanger mandag. Varmest skal det bli i Verdal fra klokken 18.00 og utover. Det skal ellers bli noe overskyet og være svak vind i dag.

Dette skjer på Innherred i dag

Den tradisjonsrike allsangkafeen i Levanger rådhus arrangeres fra klokken 11.00 mandag. Der inviteres unge og eldre sangfugler til å bli med å synge kjente og kjære melodier.

Den tradisjonsrike allsangkafeen i Levanger rådhus arrangeres fra klokken 11.00 mandag. Foto: Kristin Heggdal

Fra klokken 11.00 skal Møyfrid Nessemo vise hvordan man baker lemser på Elvebredden Aktivitetstilbud i Verdal.

Kommunemesterskapet i poker går av stabelen i dag. Dette er en online-konkurranse hvor alle vinnere fra hver kommune møtes i en fylkesfinale. Vinnerene fra alle fylkesfinalene kommer til den store finalen i Tallinn i oktober 2018.

Klokken 14.15 arrangeres det leksehjelp på Røde Kors-huset i Verdal. Hver mandag, med unntak av skoleferiene, kan man her få hjelp med matte og språk. Du får hjelp enten du er ungdomsskole- eller videregåendeelev, går på voksenopplæring eller er student.

Nasjonalt og internasjonalt

NTB melder at disse er de ventede hendelsene mandag.

Revidert nasjonalbudsjett

Regjeringspartiene og KrF møtes mandag for å fortsette forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett. Forhandlingene Høyre, Frp og Venstre fører med KrF, ble innledet torsdag ettermiddag da KrF overleverte sin liste med krav. Neste skritt i prosessen nå er at regjeringen kommer med et første tilbud til samarbeidspartiet. Det vil etter det NTB forstår skje på et møte i dag klokken 12.

Regjeringssamtaler i Italia

Italias president Sergio Mattarella har innkalt økonomen Carlo Cottarelli for regjeringssamtaler i dag etter at Giuseppe Conte har gitt opp sitt forsøk på å danne ny regjering. Luigi Di Maio, lederen for Femstjernersbevegelsen, reagerte med raseri og truet søndag kveld med å kreve at president Mattarella stilles for riksrett.

Luftambulanseflyene

Flygerforbundet, NHO Luftfart og Babcock møtes til et nytt forhandlingsmøte for å diskutere framtiden til pilotene på luftambulanseflyene i nord. De vil gjøre et nytt forsøk på å bli enige om lønns- og arbeidsvilkår for Lufttransport-piloter som går over til Babcock.

NATOS parlamentarikerforsamling

Jens Stoltenberg holder pressekonferanse under vårsesjonen i NATOs parlamentarikerforsamling i Warszawa i Polen. Forsamlingen er et viktig bindeledd mellom NATO og medlemslandenes parlamenter. Gjennom arbeidet i forsamlingen bidrar de folkevalgte til å utforme NATOs politikk, samtidig som de også bidrar til å gi NATO en folkelig forankring.

Oslo Freedom Forum

Den årlige konferansen Oslo Freedom Forum starter i dag på Det Norske Teatret. Det holdes pressekonferanse på Sentralen kl. 10. OFF er en årlig konferanse organisert av den amerikanske stiftelsen Human Rights Foundation (HRF). Ifølge egne nettsider skal konferansen løfte menneskerettigheter til topps på den globale agendaen. Konferansen varer til 30. mai.