Norskamerikanerne i tv-programmet «Alt for Norge», som vises på TV Norge fikk delta i Vømmøltoget lørdag. For å bevise hvor norske de er, fikk de i oppgave å lage ekvipasje til vømmøltoget. Deltakerne delte seg i to lag og måtte konkurrere med hverandre. Geir Holmen og resten av juryen fikk i oppgave å tildele ett av lagene «Den gyldne lurk».

–Noen må reise hjem fra Norge. Derfor gir deltakerne alt de har for Vømmøl, sier programleder Fritjof Nilsen, som ba juryformann Geir Holmen om å først gi tilbakemeldinger til det blåe laget.

Alt for Norge med programleder Fritjof Nilsen og norskamerikanerne i Verdal vil vi få se på TV Norge i høst.

Holmen svarte på engelsk og fortalte at juryen hadde sett mye bra og at de hadde respondert bra på årets tema, som var auksjon og gjenbruk.

–Anything negative? spurte programlederen.

–Yes, svarte Holmen.

Juryen har ingen forståelse for at det røde laget hadde laget en skilpadde i ekvipasjen.

–Turtle is not for Verdal, konkluderte programlederen.

Laget fikk også både ros og ris. Holmen skrøt at at de hadde plukket opp temaet godt ved å selge både stoler, bord og koner. Men juryen satte ikke pris på at også sauene ble solgt.

–We don't like that in Norway, sa Holmen og ga den gyldne lurk til blå-laget.

Amerikanerne kunne medgi fra scenen at de har hatt mye moro i Verdal. Det har også Fritjof Nilsen.

–Da jeg kom hit til Verdal i går kveld så var det første gang at jeg følte meg klein fordi jeg hadde på vanlige klær. I dag skal jeg ikke ha på vanlige klær. Selv om skoene er foret og det er gloheitt, så skal jeg gå med vømmølklær i hele dag og i kveld, sier Nilsen.

Programmet som ble tatt opp i Verdal, skal sendes på TV Norge til høsten.