I går var det lille vømmølaften, i dag er det vømmølaften og i morgen 1. dag vømmøl. Ja, de sier så.

Burgertyv

Klokken 00.57 fikk politiet melding om at en godt beruset ung mann, født i år 2000, hadde tatt seg inn på kjøkkenet og i kiosken ved Stiklestad camping, hvor han hadde stjålet burgere.

– Han ble tatt med til arresten i Trondheim, og kan vente seg en anmeldelse. Pårørende er underrettet, og må komme og hente ham i dag, sier operasjonsleder Bjørn Handegard i Trøndelag politidistrikt til Innherred.no.

Ødela på sentrumshotell

Tre timer senere, klokken 04.05, ble det meldt fra Stiklestad Park Hotell i Verdal sentrum at en av deres gjester hadde gjort skadeverk. Mannen fra Mosjøen i 20-årene hadde knust et speil, ødelagt et bilde, revet ned ei lampe og prøvd å sparke inn ei dør.

– Han ble like etter observert i undergangen på veg mot lensmannskontoret, og politiet dro ut og pågrep ham, sier Handegard.

Naken mann

Samtidig skal politiet også ha observert en mann som hadde gått av seg vømmølklærne og gikk naken. Men mosjøværingen var det viktigste, og han ble også innbrakt til arresten i Trondheim.

– Det skal ha vært to personer som hadde bestilt hotellrom til søndag, men den bestillingen er nå avviklet. Mannen politiet tok med seg hadde også en kul i hodet, og var innom legevakta for en sjekk, men ble utskrevet raskt, forteller Handegard.

I Levanger har det vært en rolig natt.

Vømmøl og fotball

I dag dreier det meste seg om vømmølopptog i Verdal, med start fra parkeringsplassen ved siden av rådhuset i Verdal klokken 12.00. Allerede et par-tre timer tidligere er nok de første på plass for å stille seg opp, skulle vi tro.

Hele toget ventes fremme i Folkeparken ved 14-tiden, og da starter et halvannen time langt familieprogram fra scenen der nede, hvor det blir underholdning i tillegg til prisutdeling og offentliggjøring av neste års vømmøltema.

I kveld er det som vanlig den store vømmølfesten, med mange forskjellige band fra tre ulike scener - hovedscenen, Sarvet og i teltet. Vømmølgutan har fått fremføringen fra midnatt på hovedscenen i år.

Så mye annet enn Vømmølfestivalen står ikke i lokalavisas kalender i dag, men Verdals fotballherrer har dratt til Gjøvik for å spille seriekamp. Vi overfører kampen direkte på våre nettsider fra klokken 15 i ettermiddag. Bli abonnent for å se om de kan gjøre vømmøltradisjonen med dårlige kamper til skamme.

Masse sol

Været i dag - det er det absolutt ingenting å klage på. Sol fra skyfri himmel og 16 plussgrader er status ved halv ni-tiden. Se ikke bort fra at temperaturen bikker 20 grader i dag også, utpå ettermiddagen. Ved midnatt ventes det rundt 13 plussgrader. Først i morgen formiddag skal det begynne å skye til.

TV-forhandlinger

Av ting fra riksnyhetene kan nevnes en statsministermåling som viser at to av tre velgere mener Erna Solberg gjør en god jobb som statsminister. Det er Dagbladet som har fått undersøkelsen utført.

Fortsatt er det ingen enighet mellom TV2 og Canal Digital, noe som i verste fall kan føre til at TV2-kanalene forsvinner fra kanallista.

SV liker ikke at det kan bli dobling av antall amerikanske soldater på Værnes.