Det sier konstituert prost i Sør-Innherad prosti, Christine Waanders, som kan opplyse at to av prestene ønsker å flytte fokuset i tjenesten sin til andre områder enn de i dag er knyttet opp til.

– Det betyr at Åse Marit Prestud Mahlum blir fungerende menighetsprest i Levanger, Alstadhaug og Markabygda sokn, mens Gaute Susort Aurdal blir fungerende sokneprest i Stiklestad fra og med 1. august i år, forklarer Waanders.

– Ta godt i mot dem

Som arbeidsgiver er hun glad for at de kan arrangere dette til det beste for både prestene og menighetene.

– Åse Marit og Gaute beholder stillingene de har, men byttet gjør at de overtar hverandres arbeidsoppgaver. Gaute får kontor i Verdal og Åse Marit i Levanger.

Å flytte prester ligger innenfor arbeidsgiverens styringsrett, og i dette tilfellet er det altså noe som begge prestene ønsker å være med på.

– Jeg håper at de lokale menighetene, menighetsrådene og stabene tar godt i mot sine nye prester og kolleger, og at de sammen ser på de nye mulighetene som følger med byttet, sier Christine Waanders.

Sammenslåing av prostier

Når det gjelder prostisammenslåingen fra 1. januar 2019, er saken sendt ut på høring til alle menighetsråd, kommuner, fellesråd og berørte fagforeninger i Sør-Innherad og Nord-Innherad prosti. Fristen for å komme med innspill er 1. juli. To viktige spørsmål er navn på det nye prostiet og hvor prosten skal plasseres.

– Jeg fortsetter som konstituert prost ut året, opplyser Waanders.

Til sist opplyser den konstituerte prosten at det ikke blir ferieklubb i regi av kirken i Verdal i år. Dette har vært et fast og populært tiltak for mange barn den første uka i sommerferien, men i år får de ikke til å gjennomføre ferieklubben.

– Vi beklagert det sterkt, men håper og tror at vi skal være tilbake med et godt opplegg i 2019.