Rådmannen i Levanger vil fortsatt avvise Skårstads krav om oppreisning, og går dermed imot innbyggerforslaget.

561 innbyggere stilte seg bak forslaget om å gi Torbjørn Skårstad oppreisning og erstatning for feilplassering ved Røstad offentlige skole på slutten av femtitallet.

Levanger kommune avslo i januar søknaden fra Skårstad, men initiativet fra innbyggerne gjør at saken kommer opp til politisk behandling. Først i formannskapet, dernest i kommunestyret.

- Bevismessig og vurderingsmessig er dette kompliserte saker da det finnes lite dokumentasjon fra den aktuelle tiden, samt at praksis var helt annerledes enn i dag. Dersom en ordning med oppreisning skal opprettes i Levanger kommune foreslås det at administrasjonen bes utarbeide forslag til vilkår for innvilgelse og fastsettelse av oppreisningsbeløp som legges fram for Formannskapet for vurdering.

Saken behandles i formannskapet onsdag 13. juni.

- Skårstad ønsker å bli kvitt stemplet som evneveik, og det kan kommunen gjøre ved å erkjenne feilplasseringen av han, og gi han et konkret bevis for sin beklagelse med et symbolsk oppreisningsbeløp på kr. 250.000, som et lite «plaster» på det åpne såret han har hatt i snart 60 år, mener støttegruppa for Torbjørn Skårstad. Støttegruppa har tidligere tatt til orde for at kommunene har sin delav ansvaret med plasseringen av barn på barnehjem og spesialskoler.