På lørdag fant verdalshistoriens første boligdag sted på barne- og ungdomsskolen. Arrangør Ingrid Dahl Furunes i Verdal Næringsforum forteller at det var 25 utstillere tilstede, fra 24 ulike bransjer.

- Det var to banker med, men ellers har vi fått vist variasjonen av hva Verdal har å by på. Det har vært viktig med lokalt fokus, og å skape en arena hvor folk og næringslivet kan møtes.

Flere rent lokale aktører, som Lyshagen, var tilstede, sammen med nasjonale aktører som Byggmaker, Obs, NTE og Nordbohus.

Dahl Furunes anslår at mellom tre og fire hundre tok turen.

- Vi var litt spente, og visste ikke om det ville komme 50 eller 2000. Det har vært en suksess. Dessverre var det fint vær, men det har kommet bra med blide og nysgjerrige folk i et vidt aldersspenn, mange barnefamilier har vært innom.

God trivsel

Arrangementet var gratis, og foruten foredrag og utstillinger fra lokalt næringsliv, var det underholdning for barna, blant annet med hoppeslott og kioskutsalg.

Dette nøt Oda og Ole Magnus Høydal godt av. Mens Oda hoppet i slottet, fikk Ole med seg hva utstillerne hadde å vise frem.

- Det har vært en bra opplevelse. Så er det viktig å stille opp for lokalt næringsliv. Jeg jobber i Newtonrommet, og der har vi hatt god hjelp fra næringslivet. Så skal det jo gå andre veien også, sier Ole Magnus, mens han og Oda spiser en brownie.

Roger og Anita Tessem har nettopp kjøpt nytt hus, og syntes det var fint å se hva næringslivet hadde å by på.

- Det nye huset er jo ferdig, men vi skal vel gjøre noen justeringer underveis. Da er det interessant å treffe så mange ulike aktører. Så snakket vi med Jannicke Interiør, som skal hjelpe oss med salget av det gamle huset.

Mye interesse

Utstillerne var også fornøyde med initiativet.

- Det har vært mange kunder, og mye interesse, sier Ole Gunnar Hallager fra Obs Bygg Verdal.

De hadde salg på jacuzzi, og kunne vise frem det nyeste robotklippersortimentet.

- Jacuzzi er en stor investering, så det er nok flere som kartlegger litt og kommer tilbake senere, men vi har solgt en jacuzzi, og fire-fem robotklippere.

Advokatfirmaet Arntzen de Besche var også tilstede, for å informere om fordelene ved juridisk rådgivning. De har fått gjort folk oppmerksom på hva de kan bidra med for å unngå problemer i forbindelse med bygging og hussalg.

- Det har vært en kjempefin dag, og det er fint å bli kjent i området, sier Bertil Fyrileiv.

Langnes og Bakkan fikk mange bestillinger i løpet av dagen.

Dahl Furunes sier at utstillerne har vært rause og hjelpsomme, og skrytt av initiativet - som kommer tilbake neste år.

- Det er viktig for å bygge omdømme og bli kjent med kunder for fremtiden. Det er ikke bare salg i dag, men også effekter en kan merke fremover.