Saken til Torbjørn Skårstad skal behandles i Formannskapet onsdag.

Støttegruppa tok like før helga kontakt med saksbehandleren i kommunen for å påpeke det støttegruppa mente var mangelfullt saksframlegg.

–Saksfremlegget bærer preg av at det ikke er tatt hensyn til opplysninger som fremgår et brev som ble oversendt i e-post 7. mai til ordfører og alle representantene i kommunestyret. Vi stiller oss undrende til dette, da dette brevet inneholder sentrale opplysninger i saken, kommenterte Trond Knudsen på vegne av støttegruppa for Torbjørn Skårstad i en henvendelse som etter hvert også ble adressert til både til saksbehandler og ordfører Robert Svarva.

Torbjørn Skårstads støttegruppe mente i utgangspunktet at framlegget som politikerne har å forholde seg til var mangelfullt slik det framsto da utredningen først ble publisert på kommunens nettside sammen med innkallingen til formannskapet onsdag 13. juni.

Støttegruppa pekte på at følgende dokumenter manglet i saksframlegget: Innbyggerforslag datert 15. april 2018 med vedlegg, blant annet referat fra møte i støttegruppa til Torbjørn Skårstad 15. mars 2018. Avslagsbrev (usladdet) fra Levanger kommune daterte 2. januar 2018 til Torbjørn Skårstad. E-post datert 7. mai 2018 med vedlagt brev til ordfører og representantene i kommunestyret.

Knudsen opplyser videre at Torbjørn Skårstad tillater at de aktuelle dokumentene i sin helhet kan offentliggjøres.

–Vi kunne ikke offentliggjøre dokumentene uten at personen det gjelder har gitt sin fullmakt. Det har han gjort nå, sier ordfører Robert Svarva.

De etterspurte dokumentene ble vedlagt saken mandag, inkludert fullmakten fra Torbjørn Skårstad om at de aktuelle dokumentene kan offentliggjøres. I tillegg er innbyggerforslaget, inkludert navnene på alle 561 innbyggerne som har skrevet under tatt med som vedlegg. Forslaget går på å gi Torbjørn Skårstad oppreisning og erstatning p 250.000 kroner for feilplassering ved Røstad offentlige skole.

Levanger kommune avslo i januar søknaden fra Skårstad, men initiativet fra innbyggerne gjør at saken kommer opp til politisk behandling. Rådmannen foreslår at formannskapet innstiller på avslag, og det med bakgrunn i et tidligere kommunestyrevedtak om at kommunen ikke skal ha en ordning for oppreisning.