Lang ventetid på Skalstufjellet

Driver med vegarbeid igjen.

Nå er det vegarbeid igjen på Skalstufjellet. Her fra to år siden, da det også ble gjennomført et omfattende arbeid på strekningen.  Foto: Leif Arne Holme

Nyheter

I helgen startet entreprenøren som har ansvaret for väg 322 over Skalstufjellet med opprusting av strekningen mellom Staa og Sandvika.

Ventet i en halv time

Kjetil Dillan var en av de som dro over fjellet på lørdag, da arbeidet så vidt var igang.

– Vi var på busstur med historielaget i Armfeldts fotspor, og ble stående i kø i en halv time, forteller Dillan når Innherred tar kontakt.

Ifølge ham var det da en følgebil på hver side av vegarbeidsområdet som kjørte foran kolonnen på veg over fjellet, i flere kilometer.

– Det virket som om at de la lim, singel oppå og valset etterpå, sier Dillan.

Ikke til slutten av august

På Trafikverket.se opplyses det at ett kjøerfelt er stengt over fjellet, og at fartsgrensen er satt ned til 50 km/t.

– Mycket stor påverkan, fremhever de.

Innherred sperret øynene opp da det stod i meldingen at arbeidet som startet 9. juni hadde en sluttid 30. august, men så ille er det heldigvis ikke.

– Jeg har pratet med entreprenøren nå, og de sier at det grøvste skal være ferdig til i morgen (13. juni), og så blir det et par feierunder til etter det. I slutten av neste uke er alt sammen helt greit, sier kontaktpersonen hos Trafikverket til Innherred.

Glem det som står om sluttid her, arbeidet blir i stor grad ferdig allerede onsdag, med litt ekstraarbeid den neste halvannen uken. 

Hun forklarer datoen på nettsiden med at det er tidsrammen arbeidet skal gjennomføres innenfor, og ikke den eksakte gjennomføringstiden.

Dermed slipper både Storsjöcupen-farende og St. Olavsloppet-løpere og deres følgebiler å bekymre seg altfor mye, selv om det tradisjonelt blir litt kaos uansett når sistnevnte arrangement beveger seg over Skalstufjellet.