Rikmannsyacht ankret opp utenfor Levanger

Eies av mann med 15,7 milliarder dollar i formue.

Luksusyachten har ankret opp utenfor Levanger sentrum. Her ser vi at det også ligger en mindre båt ved siden, så mye tyder vel på at folk fra båten har vært, eller har tenkt seg til land. Det er vel neppe sildhekling det dreier seg om.  Foto: Jørgen Hjelmsøy

Nyheter

Superyachten «Lady M II» ble mandag morgen observert i sjøen ved flystripa på Værnes, og utpå ettermiddagen forflyttet den seg til Tautra og flere andre steder i Trondheimsfjorden, meldte Adressa.no tirsdag.

Tirsdag morgen lå yachten like utenfor Levangersundet. Yachten skal ifølge clubyacht.net tilhøre den russiske oligarken Alexei Mordashow.

Mordashov er ifølge Adresseavisen hovedaksjonær og styreformann i stålselskapet Severstal, hvor han inntil 2015 var administrerende direktør. Avisa skriver at det også står en luksusjet tilhørende Alexei Mordashovs selskap på Værnes. Mordashov skal med sin formue på 15,7 milliarder dollar i 2016 ha vært Russlands rikeste mann.

Trondheim Havn har en oversikt over skipstrafikken, og ifølge denne har Lady M II meldt avgang klokken ni torsdag morgen. Yachten kom seilende inn Trondheimsfjorden etter å ha vært i London.

Båten er 50 meter lang, har en bredde på 9,36 meter og stikker 2,9 meter dypt. Av øvrig data finner vi at den veier 658 bruttotonn.

Skattekisten ligger ved enden av regnbuen, er det ikke så?  Foto: Morten Skauge Lello