Var det et ras som førte til at klosteret ble lagt ned?

Ingen i dag vet den egentlige grunnen til at Munkeby kloster ble lagt ned på 1200-tallet. Øystein Walberg har sin teori.

Slik har Steinar Berg forestilt seg at det har sett ut mens klosteret fremdeles lå på Munkby. Klosterbygningene var av tre, mens kirken var av stein. Maleri: Steinar Berg 

Nyheter

Som allerede fortalt, har jeg ikke studert historien bak kirkene i Levanger på samme måte som for kirkene i Verdal, så dette blir en overfladisk oppsummering. Her er det nødvendig med en bakgrunnsbeskrivelse av Levanger. Levanger består av de tidligere kommunene Levanger, Frol, Skogn, Ytterøy og Åsen. De fire første utgjorde Skeynafylke (Skogn). I tillegg må det bemerkes at Mosvik var en del av Skeynafylke, men andre omstendigheter har ført til at i dag er Mosvik en del av Inderøya, som igjen var en del av Eynafylke.