Spaceworld Soundgarden ble etablert i 2015 da Reitangruppen overdro spillkjeden Spaceworld til Soundgarden. Målet var å skape en ledende butikkjede innen hi-fi, andre lydprodukter, hodetelefoner, mobil og tilbehør. Torsdag leverte selskapet en konkursbegjæring ved oppbud til skifteretten.

Ifølge Adresseavisen opplyser styreleder Jan Inge Solheim at ingen butikker foreløpig er stengt, men det håndteres av bobestyrer. Kjeden eide alle sine butikker selv, og hadde 38 butikker og 250 ansatte. Kjeden omsatte for 307 millioner kroner i fjor.

– Dessverre ble oppstarten mer kostbar og krevende enn planlagt, og kjeden leverte følgelig et negativt resultat for 2016 som var mye større enn forutsatt. Denne utviklingen ble gradvis snudd i 2017, der det ble gjennomført betydelige kostnadsbesparelser og en nedskalering av antall butikker, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Ifølge Adresseavisen arbeides det med å sikre drift i en del av butikkene via et nytt selskap, men det er foreløpig ikke avklart hvilke butikker det omfatter.