Dette ble umiddelbart det nye favorittstoppestedet på veg sørover for verdalsfamilien

Her kan de lade opp til resten av turen - på flere måter.

Hovedbildet fra vegkroa på Berkåk er fra 2013, noen år før det nye ladepunktet så dagens lys. Men saken i Opdalingen er ny.  Foto: Ezzex / Wikimedia Commons

Nyheter

Det er avisa Opdalingen som har møtt på Morten Forsberg og Maren Hamland, med de to tvillingene William og Nikolai på et halvt år.

I en reportasje om lokalt næringsliv har avisa skrevet om det forholdsvis nye ladepunktet ved Berkåk veikro. Det kom i drift på tampen av fjoråret.

– Det er langt flere el-biler langs vegene enn vi aner, mener veikro-eier Jan Arve Nyberg.

Perfekt plassering

Blant el-bil-eiere er altså Maren Hamland og Morten Forsberg, som tilfeldigvis ble de utvalgte til å si noe om nyvinningen på Berkåk.

– Vi har ikke stoppet akkurat her før, så vi ville prøve det. Førsteinntrykket er veldig godt, denne ladestasjonen er nok å foretrekke foran den på Alvdal, sier de til Opdalingen.

Årsaken til det er at området på Berkåk er større og finere.

– Dessuten er det ideelt både med tanke på den geografiske plasseringen og at det ligger helt inntil E6. Nå kan vi kjøre forbi Alvdal og ta neste stopp i Elverum, sier Forsberg og Hamland.

På Berkåk er det dessuten hele 16 ladepunkter, slik at det er nok til alle.

– I Oslo-traktene må du ofte stå i kø for å lade bilen din, det er ikke så artig, sier paret.

Mat, lek og avslapning

Maren Hamland og Morten Forsberg benyttet dessuten stoppen i Berkåk til å ta en tur innom bensinstasjonen og handle litt, før de koste seg ute i finværet sammen med ungene.

Veikro-eier Jan Arve Nyberg tror totalpakken med toalett, mulighet for å stikke innom kroa eller bensinstasjonen, og nærheten til lekeplass, fotballbane og dagligvarebutikker har gjort ladestasjonen til en stor suksess fra første stund.