Morgenrapport 14. juni

Hold på hatten, sikre trampolina

Fest alle løse gjenstander som trampoliner, hagemøbler og telt. Vær forsiktig med ferdsel i fjellet, foreslår meteorologene.

Kraftige vindkast ventes utover kvelden.  Foto: Roger M. Svendsen

Nyheter

Det ventes utover dagen svært kraftige vindkast på Vestlandet, i Trøndelag og Østafjells, tvitrer Meteorologisk institutt.

– Dette blir et skikkelig uvær av den typen vi er vant til om høsten, sier meterolog Kristin Seter ved Meteorologisk institutt i en artikkel på Yr.no.

At vi får et kraftig lavtrykk som utvikler seg til et stormsenter er svært uvanlig i juni. Den sørvestlige retningen innebærer at vinden går over fjellene og at vindkastene vil treffe lenger innover i landet enn til vanlig. Kastevindene er de som kan gjøre mest skade.

Trøndelag vil få den kraftigste vinden torsdag kveld. Det kan bli vindkast opp mot 30 meter per sekund.

Rolig på Innherred

Politiet i Trøndelag har i løpet av siste natt ikke rapportert om hendelser som angår Levanger eller Verdal.

- Blanke ark, opplyser operasjonslederen til avisa Innherred nå på morgenkvisten.

En av de mest leste sakene våre de siste dagene er leserinnlegget som handler om motorstøy og livsfarlig kjøring i Skogn.


Andre steder

En mann i 20-årene ble kritisk skadd i en kollisjon med en bobil på riksvei 7 om lag 7 kilometer vest for Geilo.

De rødgrønne får flertall på junimålingen til Avisenes Nyhetsbyrå, men om Arbeiderpartiet skal få flertall i Stortinget, trenger de støtte fra MDG og Rødt.

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier at sanksjonene mot Nord-Korea kun blir hevet etter en fullstendig atomnedrustning.

Avstemningen i FNs hovedforsamling ga et stort flertall til å fordømme Israel for volden på Gaza. USAs forslag om å fordømme Hamas for det samme ble avvist.

Klokken 17 begynner sommerens store fotballeventyr i Russland. Vertsnasjonen møter Saudi-Arabia til åpningskampen på Luzhniki Stadium i hovedstaden Moskva. Torsdagens kamp blir den første i VM-historien der videodømmingsverktøyet VAR er i bruk.

Skjer i dag

Dagens kulturukeprogram i Levanger omfatter 10 på top-tur til Hynnesberga i Skogn, lunsjbokprat med Janne Stigen Drangsholt på biblioteket, konsert med Ytterøy skolekorps på Ytterøy helsetun, minikonsert med Okkenhaug musikkorps i Staupshaugen, litteraturarrangement hos Nabo'n i Nerby'n (Drangsholt, Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland), samt fotovandring i Rådhuset.

I Verdal er skal elever fra Kulturskolen spille konsert sammen med Andre Dyrstad. Dette skjer i regi av Elvebredden aktivitetstilbud.

Det blir i kveld en ny framføring av Dyrene i Hakkebakkeskogen hos Lyng kulturgård.

Varsel til alle barn: Dette må dere se!

Eventyrlig i Hakkebakkeskogen.