I Verdal er siste skoledag satt til fredag 22. juni, mens i Levanger holder skolene elevene på skolebenken fram mot torsdag - med variasjoner mellom enkelte skoler. Dermed er det mang en ferieklar skoleelev som nå venter på siste arbeidsinnsats.

Politiloggen viser for øvrig at en utforkjøring i Henningvegen i Steinkjer er det nærmeste en kommer politihendelser i løpet av nattetimene.

- Det har vært en rolig natt i Levanger og Verdal, sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag politidistrikt mandag morgen.

Kvinne tiltalt for hvitvasking

Ifølge Trønder-Avisa er imidlertid en kvinne fra Verdal tiltalt for hvitvasking av 340.000 kroner som skal ha havnet i Dubai. Den fornærmede i saken er en kvinne på Østlandet, som ble lurt til å investere penger i en virksomhet i De Forente Arabiske Emirater.

– Slik vi ser det har kvinnen bidratt med overføringer av penger som har gått til svindel. I saker med Nigeria-svindel omtales gjerne en slik rolle som muldyr, sier politiadvokat Amund Sand ved Trøndelag politidistrikt ifølge Trønder-Avisa mandag.

Ifølge politiet er en kvinne i 50-årene fra Østfold den fornærmede i saken. Hun har investert om lag åtte millioner kroner i en virksomhet i Dubai i De forente arabiske emirater. Selskapet som investeringene skjedde gjennom gikk konkurs 20. april i år, etter begjæring fra Brønnøysundregistrene.

Kvinnen skal ha blitt kontaktet av Verdalskvinnen og en annen kvinne fra Østlandet i 2013, som overtalte henne til å investere i ulike prosjekter. Kvinnen fra Verdal avviser bestemt at hun har forsøkt å skjule eller hvitvaske penger.

Mandagsværet

Verdal får noe sol fra morgenkvisten, før det skyer over utover formiddagen. Fra klokken 18 er det fare for noe regn, og det kan komme opptil 4,1 millimeter nedbør fram mot midnatt. Temperaturen skal holde seg på 18 varmegrader.

I Levanger blir det noenlunde lik situasjon, men trolig noe mindre nedbør og temperaturer fra 14-19 grader.

Været i Verdal mandag.
Været i Levanger mandag.

Dette skjer i dag

LFK 2 møter Gjøvik-Lyn på bortebane i 3. divisjon for menn. Kampen starter klokken 17. LFK 2 ligger på 13.-plass på tabellen, mens Gjøvik-Lyn innehar femteplassen bak Steinkjer. Verdal ligger på andreplass.

For dem som liker mer lokale oppgjør, venter også Markabygda IL på hjemmekamp mot Inderøy klokken 20 i kveld, på Markabygda stadion.

Norge og verden for øvrig

Toglinjene i Norge vil ha signaltrøbbel fram til 2030

Norge skal bruke 20 milliarder kroner på et signalsystem på jernbanen som først vil være klart i 2030, noe som kan bety tolv år til med signalproblemer.

Sverre Kjenne, direktør for digitalisering og teknologi i Bane Nor, innrømmer overfor Aftenposten at togene vil ha problemer i lang tid fremover.

– 2030. Tidligst i 2030. Det blir en kjempeutfordrende reise de neste årene, svarer Kjenne på spørsmålet om når Norge vil få et fungerende system.

I dag bygges det et midlertidig signalsystem som først skal erstatte dagens system, og deretter byttes igjen med det nye systemet ERTMS. Planen er at ERTMS-systemet skal erstatte alle dagens signalsystemer, noen så gamle at de ble brukt under første verdenskrig, skriver avisen.

Lav punktlighet

Dagens signalsystem vil kun være operativt i noen få år på flere steder før det erstattes av ERTMS-systemet. På spørsmål om dette ikke er sløsing med milliarder, svarer Kjenne at de ikke har noe valg.

– Alternativet hadde vært å fryse all jernbaneutbygging i Norge i flere år. Det hadde neppe vært populært, sier Kjenne.