Onsdag inviterer Unge Falstadvenner til et kick-offseminar på Falstadsenteret. Hit kommer Anja Hammerseng-Edin og holder foredraget Fearless. Hun har vært blant Norges beste håndballspillere, og er nå daglig leder og gründer av treningssenter for mental trening: Fearless Mind.

Forbilde

Leder Fatima Almanea i Unge Falstadvenner forteller at etter en idémyldring ble styret enig om å invitere Hammerseng-Edin fordi de mener hun er et godt forbilde.

–Hun vil gå inn på hva som får mennesker til å prestere på sitt beste, sier Almanea og forteller at foredraget vil være både underholdende og lærerikt.

–Det er et edutainmentforedrag basert på den nyeste forskning innen positiv psykologi. Anjas mål er å lære bort på en underholdende måte, sier Almanea.

Hun mener Hammerseng-Edin har et relevant budskap.

–Hun snakker om prestasjonsjag, om å være fornøyd med seg selv, ikke overanstrenge seg, ta vare på egen helse og kjenne egne begrensninger. I dag har vi ungdommer som er utbrent i en alder av 22 år, sier Almanea.

Gratis

Foredraget er gratis og Unge Falstadvenner (UF) sørger også for gratis busser fra Steinkjer og fra Stjørdal med flere stopper før bussen ender på Ekne. Matservering står også på kick off-programmet, og Parisa Deimen Akbarpour kan vente seg premie for logoen hun har laget for den nye organisasjonen.

Direktør Christian Wee forteller at den etablerte Falstadsenterets venner ønsket seg en yngre generasjon. Nå er den Unge Falstadvenner etablert med Fatima Almanea som leder.

Etterlengtet

Direktør Christian Wee ved Falstadsenteret vil også være til stede. Han setter stor pris på den nyetablerte organisasjonen.

–Falstadsenteret har i mange år hatt en venneforening som bidrar med faglig formidling og som setter opp ulike arrangement. Foreningen har vært en nyttig påminner om hvorfor vi eksisterer, til formidling om historien rundt andre verdenskrig, om menneskerettigheter og det å bruke historien fremtidsrettet, sier Wee.

Han legger til at foreningen begynte å se at snittalderen blant medlemmene var høy, og at foreningen så behovet for en yngre gruppe. I samråd med Falstadsenteret ble terrenget sondert og det ble fort oppdaget at en yngre gruppe kunne danne egen forening. Nå sitter sju ungdommer i alderen 16–35 år i et konstituert styre hvor Almanea altså er leder.

Utenforskap

–Vi annonserte gjennom Facebook og det dukket opp en gjeng idealistiske ungdommer. Vi er en gruppe med ulike ståsteder og ulik utdanning, men alle er interessert i Falstads historie. Vi ønsker å jobbe med menneskerettigheter, demokrati og utenforskap, sier Almanea.

CV-oppbygging

Hun legger til at de ikke er redde for å være ambisiøse. Under idémyldringen på navn til onsdagens kick-off, var også Mala Yousafzai.

–Men det får bli en annen gang, smiler Almanea.

–Vi skal være flinke til å trekke inn det som skjer i Europa i dag. Det er mye som trengs å jobbe med og som ungdom er interessert i, men vi har bare ikke hatt et forum. Vi ønsker å tilrettelegge for seminar, arrangement og få til endringer, sier Almanea.

Falstadsenterets direktør mener et medlemskap i den unge organisasjonen er et kvalitetsstempel.

–Vi er så ambisiøse at vi tenker fram i tid så skal det å ha vært med i Unge Falstadvenner være noe man vil ha med i CV-en, sier Wee, som nå ser med glede på ungdommenes engasjement i å bli med i Unge Falstadvenner.

–Vi ser at det er ikke ungdommer fra én organisasjon som har dukket opp. Noen er engasjert i politikk og har det som inngang. Andre kjenner Falstad godt historisk og noen forteller at de vil være med fordi de ser på Falstadsenteret som en framtidig arbeidsplass, forteller Wee.

Nå håper han å se et mangfold også på onsdagens arrangement.