Verdal Høyre og Verdal Senterparti har kommet til enighet om å fremme felles forslag om Pål Sverre Fikse (Sp) som varaordfører i Silje Heggdal Sjøvolds permisjonstid. Høyres gruppeleder, Oddleiv Aksnes, foreslås som medlem av formannskapet.

- Dette er i tråd med mitt personlige ønske. Pål Sverre Fikse vil løse oppgaven på en glimrende måte, og jeg har stor tro på at dette er det beste valget både for kommunestyret og for verdalssamfunnet. Så kommer jeg tilbake på et eller annet tidspunkt, og da er det fint at en dyktig politiker som Pål Sverre har fått muligheten til å bryne seg på varaordførerjobben i mellomtiden, sier Sjøvold i pressemeldingen mandag formiddag.

Sp står klare

Marit Voll, gruppeleder i Verdal Senterparti, sier at partiet står klart til å fylle varaordførerrollen under permisjonstiden til Silje Sjøvold.

- Vi håper Silje er raskt tilbake, men slik situasjonen har blitt setter vi pris på tillitserklæringen fra Høyre. For Senterpartiet er det nå naturlig at det er Pål Sverre Fikse som går inn som varaordfører da jeg har sagt nei til renominering, uttaler Marit Voll.

Tillit til Sp

I tillegg til at Pål Sverre Fikse er en dyktig politiker, handler dette valget også om tillit, legger gruppeleder Oddleiv Aksnes (H) til.

- Høyre har valgt å diskutere valg av varaordfører med Senterpartiet fordi vi opplever dem som gode samarbeidspartnere som vi har tillit til. Både før, under og etter budsjettprosessene i vinter har Høyre, Senterpartiet, Venstre, Fremskrittspartiet, uavhengig representant, MdG og SV jobbet godt sammen om å finne felles løsninger på en rekke saker. Det vil vi fortsette med, sier Aksnes.

Avgjøres mandag kveld

Spørsmålet om hvem som blir ny varaordfører blir avklart først i kommunestyremøtet mandag kveld. Kommunelovens bestemmelser er da slik at kommunestyret først velger nytt medlem til formannskapet. Etter det kan det velges ny varaordfører, blant formannskapets medlemmer.

De som det da kan velges blant er Trine Reitan (Ap), Ove Morten Haugan (Ap), Tor-Petter Abelsen (KrF), Marit Voll (Sp), Pål Sverre Fikse (Sp), Karl Bernhard Hoel (Sp), Anne Kolstad (SV) og det nye medlemmet.