Læringsverkstedet ønsker å bygge en sammenslått barnehage av Knøttene og Tronnes barnehager.

Med 30 mot 4 stemmer, vedtok kommunestyret i Verdal mandag kveld å slutte seg til formannskapets innstilling:

«1. Læringsverkstedet og Verdal kommune inngår opsjonsavtale på kjøp av barnehagetomt av eiendommen gnr/bnr 10/2. Opsjonsavtalen skal ha to års varighet fra den er underskrevet. Arealet til tomta avhenger av barnetallet, og skal bestemmes av barnemyndighet.

2. Dersom læringsverkstedet kjøper eiendommen er kjøpesummen satt til 4 millioner kroner. Alle omkostninger for øvrig dekkes av kjøper. Forutsetning for kjøp er at området omreguleres til barnehageformål. Dersom bygging at bygging på tomta ikke har startet innen 2 år fra det tidspunkt avtale om kjøp er underskrevet, har Verdal kommune rett til å kjøpe tilbake tomta til kr 4 mill. kroner. Hvis disse to forutsetningene ikke er gjennomført, avsluttes opsjonsavtalen mellom Læringsverkstedet og Verdal kommune. Rådmannen gis fullmakt til å sluttføre opsjonsavtale og salgsavtale.»

Mange av politikerne som var oppe på talerstolen, ga uttrykk for at saken har mange fasetter, og flere tok til orde for at de hadde grunnet lenge på argumenter både for og imot før de hadde kommet fram til sine sine standpunkt. Fatima Almanea (A) tilhørte mindretallet, og sa hun hadde tvilt seg fram til en annen beslutning enn de fleste øvrige i salen.

- Saken er vanskelig. Som politikere må vi tenke på hva som er best for hele kommunen, sa Jorunn Dahling (A) som støttet rådmannsinnstillingen.

- Hvis vi sier nei til opsjonsavtale, sier vi også nei til å sanere to gamle, ganske slitte barnehager til en standard ungene våre fortjener. For meg er det ganske tungtveiende. Ja, vi setter en retning her i kveld. Vi sier ikke det skal bygges en ny barnehage, men vi regner med at plansaken kommer. Der har vi også mange muligheter. Det går an å fortsette dialog med tiltakshaver og innbyggere.  Ingenting blir skrevet i stein i saken i kveld. Plasseringen er ikke gitt, innkjøringen har alternativer, størrelsen på barnehagen er ikke avklart, tilføyde hun, og minnet også om at naboer, velforeninger og andre kan komme med innspill i saken i planprosessen.

Partifelle Fatima Almanea hadde på sin side tvilt seg fram til et annet standpunkt.

- Saken handler om vekting. Hvilke argumenter man legger til grunn, og hvilke man gir mest betydning, sa hun, og trakk fram muligheten for at beboere på Trones vil oppleve det slik at de mister sin barnehage om det bygges ny i Ydsedalen.

- Jeg er stor fan av at Trones skal ha egen barnehage. Jeg tror det er viktig for Trones-samfunnet, for bolysten som er der. For meg er det det mest tungtveiende argumentet.

Almanea  pekte i tillegg på at saksframlegg og initiativtaker på nåværende tidspunkt «ønsker litt vel mye», og at dette binder kommunen.