– Her har det vært kø siden vi åpnet klokka ti. Ja, faktisk startet vi litt før også, i og med at mange møtte opp så tidlig.

Kjell Arne Bartnes smilte fra øre til øre selv om klokka hadde passert 13 da vi snakket med han. Det hadde vært en travel dag som skipper på Eliasbåten. Ungene sto i kø, og ville sitte på den berømte båten kjent fra barne tv.

Og det fikk de full anledning til. Levangersundet speilet seg så vakkert i sola denne lørdagen, og under overflaten var det sikkert like rent og pent etter den storstilte ryddejobben som var unnagjort for kort tid siden.

Selv om den fortsatt var en dag igjen av Kulturuka 2018, så var det nok mange – både ung og gammel, som så på båt- og fjordlivdagen som et flott punktum på en ellers vellykket uke.

Rune Sandø var på plass og laget mange gode fiskeretter. Her er det en fiskegryte med torsk og etter hvert blåskjell som gjøres klar før den skal legges på grillen. Foto: Erlend Aune.

Nærmest hele kommunen har vært i bruk – fra nord til sør og øst og vest. Været har stort sett også vært en god medspiller på de fleste arrangement, og programinnholdet skulle nok ha fristet de ulike kulturelle smaker.

RS Frivillig Levanger var altså på plass med den populære Elias-båten. Midt i sundet lå en bemannet RIB, som sørget for at sikkerheten var slik den skulle være. Nå så det ikke ut som Elias hadde store problemer med å ta en runde med fornøyde barn på et blikkstille levangersund.

RS Frivillig

Tina Nordahl og Edgeir Brenne fra redningsselskapet sto på stand, og hadde samtidig ansvaret for å ordne køen til Elias, samt at passasjerene fikk på seg riktig redningsvest. Her kunne også folk få sjekket sin egen redningsvest.

For dem som ikke vet det, så må man med jevne mellomrom sjekke at CO₂-patronen fungerer. Det er nemlig den som skal sørge for at vesten blåser seg opp hvis du ramler i vannet.

Edgeir Brenne og Tina Nordahl sto på stand for RS Frivillig Levanger. De gjør en fantastisk dugnadsjobb for dem som ferdes på sjøen og båtsikkerheten generelt. Foto: Erlend Aune.

Tina Nordahl kunne fortelle om at foreningen holder til på havna, og har åpent hver onsdag kveld. Dit kan du komme hvis du lurer på noe som har med sjøsikkerhet eller båtliv å gjøre.

Rune Sandø fra Leksvik har blitt en gjenganger i Levanger, blant under Marsimartnan. Under Kulturuka var den blide kokk på plass igjen.

40 liter fiskesuppe med blåskjell ble fasiten, og det meste ble fortært av sultne sjeler som tok turen til Sjøparken. Og det beste at alt: Det var gratis også.

Kjellrun Dahl(t.v.), Karin Skogen, Eva Rosenlund Kvam og Gretha Melbye skrøt av fiskesuppen de fikk servert i solskinnet. Intet er som Levanger når været er sånn, mente damene. Foto: Erlend Aune.

Det satte pensjonistdamene fra sentrum pris på, da vi traff dem ved et bord lenger bort. Om de var litt i tvil dagen før, så bestemte de seg for å ta turen da de så hvor fin lørdagen kom til å bli.

–Suppa smakte helt fortreffelig. I tillegg er det jo så flott her. Ingenting er som Levanger når været viser seg fra en sånn side, var damene enig om.