I forrige uke ble det kjent at Spaceworld Soundgarden-kjeden hadde begjært oppbud. Dermed ble også butikken ved Magneten kjøpesenter rammet av konkursen. Elektronikkbransjen melder tirsdag at et nytt selskap nå er i ferd med å etableres som følge av konkursen. Der er 16 av tidligere 38 butikker med videre i kjeden.

– Det er likevel ingen grunn til å verken juble høyt eller sprette korker, siden mange av våre tidligere ansatte ikke er med videre – og mange av våre leverandører har tapt store penger på konkursen, sier Christian Åkre til fagbladet Elektronikkbransjen tirsdag. Ifølge fagbladet har Solheim inngått en avtale med bostyret etter konkursen, og er nå i ferd med å registrere selskapet Soundgarden.no AS.

Levanger én av 16 med videre

16 butikker er med videre i det nye Soundgarden-konseptet, som også skal satse mer på nettbutikk: Bergen sentrum, Ålesund sentrum (ut juli), Trondheim (Fjordgata), Sørlandssenteret, Oslo sentrum, Haugesund, Forus, Sandvika, samt Bodø, Drammen Magasinet, Strømmen, Ski, Oslo Storgata, Levanger, Tromsø Jekta og Mandal.

- De butikkene som skal drives videre vil ikke få noe opphold i driften. Det vil bli mer fokus på lyd/Hi-Fi i det nye selskapet, sier han i en epost til Innherred.

Tar over varene

Den nye kjeden skal være en landsdekkende kjede med fokus på hifi, lydprodukter, hodetelefoner og lydløsninger, ifølge Elektronikkbransjen. Selskapet eies av Skagen Invest & Consulet AS, som eies av Solheim. Det nye selskapet har tatt over driftsmidler og varelager fra det oppbrutte selskapet.

Den konkursrammede kjeden eide alle sine butikker selv, og hadde 38 butikker og 250 ansatte. Kjeden omsatte for 307 millioner kroner i fjor, og hadde ifølge 2016-regnskapet et underskudd etter skadd på rundt 35 millioner kroner. Den nye Soundgarden-kjeden vil ha 16 butikker i drift fra tirsdag. I Trøndelag var det tre butikker i kjeden – To i Trondheim på Trondheim Torg og i Fjordgata og en i Levanger på Magneten kjøpesenter.